zomer in arnhem alle hotspots en coole events om de zomer te vieren

‘T Grune Hert, het online reisbureau van en voor Arnhem, presenteert haar ‘Zomer in Arnhem’ programma. Hiermee wil zij bewoners en bezoekers de Gelderse hoofdstad laten (her)ontdekken. Van relaxen op Strand Zuid tot wandelen door het Modekwartier en van de kunsttentoonstelling tot karten in de koepelgevangenis: dit is Arnhem. Op de website van ’t Grune Hert zijn de nieuwste hotspots, evenementen en uitjes verzameld en vertellen bekende Arnhemmers over hun stad. Wie een originele zomerse foto in Arnhem instuurt, maakt kans op een exclusief all-inclusive weekendje voor twee.

Het afgelopen jaar heeft Arnhem niet stil gestaan, sterker nog; er zijn veel nieuwe initiatieven en ondernemingen opgestart. T’ Grune Hert wil mensen laten zien dat je niet ver hoeft te gaan om dichtbij te komen. We reizen graag veel en ver en vergeten daardoor soms dat wat zo mooi is vaak recht voor onze neus ligt. Het Arnhemse reisbureau biedt dus geen verre reizen maar wel het ultieme vakantiegevoel.

Sonsbeek 2024 internationale kunstmanifestatie
De sonsbeektentoonstelling was na New York en Venetië een van de eerste internationale
kunstmanifestaties ter wereld. Sonsbeek 20→24 is verdeeld over 14 locaties in en om Arnhem. Deze editie wordt gecureerd door Antonia Alampi, Amal Alhaag, Zippora Elders en Aude Christel Mgba onder artistieke leiding van Bonaventure Soh Bejeng Ndikung. Dit jaar is er een app die je wandeling transformeert naar een augmented reality tour, waarin je door het verleden van Sonsbeek loopt.

Sonsbeektentoonstelling - 't Grune Hert

Chillen op Strand Zuid
Met de auto eindeloos in de file voor een paar uurtjes strand? Dat is zo niet nodig. Volg je ‘grune hert’ naar dit Arnhemse stadsstrand aan de Rijn, naast de historische John Frost Brug.  Hier kun je gezellig relaxen en wat eten en drinken. Houd de agenda in de gaten voor een van de filmavonden of yogasessies!

Strand Zuid - 't Grune Hert

Bezoek het Modekwartier – creatieve centrum van Arnhem
Verbreed je horizon, letterlijk en figuurlijk, met een bezoek aan het Modekwartier, een creatieve wijk geheel gewijd aan mode, design, kunst en eten. Het Modekwartier ligt in de wijk Klarendal, op loopafstand van de binnenstad. Hier vind je werkplaatsen, studio’s en galeries van talloze ontwerpers. In het Modekwartier vertellen zij met hun werk ieder hun eigen verhaal, dat maakt de hele sfeer in deze wijk zo levendig, vrij en inspirerend. Blijven slapen kan in Hotel Modez, waar Piet Paris in rol van art director de kamers liet ontwerpen door 30 Nederlandse modeontwerpers.

Fashion en Design route - 't Grune Hert

BLOU – eerste VIP rooftop bar van Arnhem
Op het dak van Hotel Haarhuis (tegenover het Centraal Station) is de eerste rooftop cocktailbar van Arnhem geopend. Vanaf de BLOU heb je een mooi uitzicht op de binnenstad en heb je de keuze uit frisse cocktails, verse oesters of ‘gewoon’ een Hollandse bitterbal. Ben je in een VIP-bui? Dan boek je een tafel op het luxe Upperdeck en geniet je tijdens de zonsondergang van een glaasje bubbels.

BLOU Rooftop bar - 't Grune Hert

Karten in de Koepelgevangenis
In de Arnhemse koepelgevangenis opende deze zomer een bijzondere kartbaan, Crazy Karts Arnhem. Hier race je in een, what else, oranje overall een parcours onder de beroemde koepel. Wat er zo crazy aan is behalve de locatie? De elektrische karts hebben geen rem, alleen een gaspedaal en drifthendel, wat het racen extra uitdagend maakt. Vanaf 16 jaar.

Karten in de Koepelgevangenis - 't Grune Hert

Win een luxe weekend met shoptegoed!
Maak een mooie zomerse foto in Arnhem, plaats deze op social media met de #zomerinarnhem en tagg @ditisarnhem en maak kans op dit super leuke weekend. Een taxi op waterstof brengt je van de ene locatie naar de andere. Geniet van een Dudok Arnhem ontbijt op het glazenbalkon in de Eusebius en ga voor de lunch én een uniek kijkje achter de schermen naar Koninklijke Burgers’ Zoo. Vervolgens ben je welkom voor een cocktail bij de BLOU Rooftop Bar en dineer je bij Perron5. Uitrusten doe je in Hotel Haarhuis terwijl je alvast bedenkt hoe je de volgende dag je Dit is PAS Arnhem shoptegoed van €250,- gaat besteden.

www.tgrunehert.nl