whisky liefhebbers organiseren eigen festival in arnhem

Op zaterdag 29 september is het eerste Dutch Whisky Festival in de Stadsvilla Sonsbeek in Arnhem. Bijzonder is de opzet: whisky's uit het luxere segment en zeldzame historische bottelingen. Meer dan 1.000 whisky's waaronder 500 oude en zeldzame. De bekende whiskyliefhebbers Arno Borsboom, Jeroen Koetsier en Michiel Wigman namen het initiatief.

Het aanbod tijdens de gangbare whiskyfestivals sluit onvoldoende aan op de behoefte van de meer ervaren whiskyliefhebbers, waardoor zij wegblijven. En ondanks de sterk toegenomen populariteit van whiskyfestivals is er nog steeds geen festival van formaat in de omgeving van Arnhem en Nijmegen. Vanwege de goede bereikbaarheid voor whiskyliefhebbers in Midden- en Oost Nederland is voor Arnhem gekozen.

Voor de Arnhemmers Borsboom en Koetsier reden genoeg om hulp in te roepen van whiskypersoonlijkheid Michiel Wigman voor de organisatie van het eerste Dutch Whisky Festival. Volgens de heren is het een festival voor de echte liefhebbers: een lange aaneengesloten sessie in een ontspannen sfeer en uiteraard met een exclusief aanbod van speciale whisky's.

De gelimiteerde toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de website en kosten € 50 per stuk. Daarvoor krijgt de whiskyliefhebber toegang tot het festival, een proefglas, de mogelijkheid tot het volgen van masterclasses, 2 drankjes aan de bar, voor € 25 aan festivalmunten om whisky's te proeven die niet gratis zijn en een kortingsvoucher van € 25 voor de whiskyveiling van Catawiki.

zaterdag 29 september
Tijd: 12 – 19 uur
Prijs: € 50
Locatie: Stadsvilla

http://www.dutchwhiskyfestival.nl