wandelen door arnhems luiletterland met auteur wim huijser

Rozet en boekhandel Het Colofon organiseren in augustus stadswandelingen met Wim Huijser, auteur van ‘Arnhems Luiletterland’. Huijser neemt de deelnemers mee voor een wandeling van ongeveer 6 kilometer langs plekken die een relatie hebben met het werk van Arnhemse auteurs.

Huijser houdt ervan om geschiedenis en literatuur met elkaar te verbinden. Samen met routemaker Rob Wolfs ontwierp hij een drietal wandelingen door de parken en de binnenstad van Arnhem, langs 21 locaties die verwijzen naar het werk van bekende, maar deels ook vergeten, Arnhemse auteurs – en auteurs die óver Arnhem hebben geschreven. Zo volgen we in ‘Arnhems Luiletterland’ het spoor van Thomas Rosenboom en de auteur van de Pim Pandoer-reeks Carel Beke door Park Sonsbeek, dwalen we in het Gravinnenbos van Jean Dulieu op zoek naar Paulus de Boskabouter, lopen we aan de hand van Koos van Zomeren over de Middenweg in de Geitenkamp, wandelen we met Jan Siebelink door de Zijpsepoort de stad in, en zoeken we daarna net als Felicita Vos weer de vrijheid en stilte van Arnhems groene zone.

De wandeling start na een inleidend verhaal van schrijver-wandelaar Wim Huijser inclusief een kopje koffie of thee. De kosten bedragen €7,50 per persoon. Natuurlijk is er gelegenheid om de wandelgids, inclusief handtekening van de auteur, ter plekke aan te schaffen voor €9,99.

U kunt zich nog inschrijven voor de wandeling op 21 augustus.

Zaterdag 21 augustus
Tijd: 10.15 - 13.00 uur
Prijs: € 7,50
Rozet Centrum, Arnhem

www.hetcolofon.nl en www.activiteiten.rozet.nl