vitesse-spelers trappen arnhemse uitnacht af in musis

Sporticoon Vitesse en cultuuricoon Musis & Stadstheater Arnhem trappen samen de derde editie van de Arnhemse Uitnacht af in Musis bij het Openings’bal. De Arnhemse danser en choreograaf Ruben Chi, o.a. winnaar van Holland’s Got Talent ShinShan en Vitesse jeugdspelers Daan Huisman en Enzo Cornelisse verbinden streetdance en voetbal tijdens het Openings’bal. De deuren van Musis openen om 18:30 uur, de opening begint om 18:45 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen.

Voetbal en streetdance
In het Openings’bal, de officiële opening van de Arnhemse Uitnacht, draait het allemaal om de bal. Danser en choreograaf Ruben Chi verbindt streetdance en voetbal, door een krachtige choreografie tussen dansers ShinShan (Jean Salazar Tavera, winnaar Holland’s Got Talent 2019), Ibrah Silas Kakande, Juan Balde Arias, rollerskate danseres Kari Anne Bakker en de Vitesse jeugdspelers Daan Huisman en Enzo Cornelisse. Hans Verbugt, directeur Musis & Stadstheater is blij met de samenwerking. ‘Sport en cultuur verbindt onze stad. Het is prachtig dat het geel swert hart in Musis klopt tijdens de Uitnacht.’ Algemeen directeur Vitesse, Pascal van Wijk is trots op het gezamenlijke initiatief. ‘Voor Vitesse is de binding met de stad en regio Arnhem cruciaal. De verbindende kracht van voetbal en cultuur brengt mensen van allerlei achtergronden samen. Wij zijn erg trots op het feit dat wij mogen bijdragen aan de Arnhemse Uitnacht.’

Programma Arnhemse Uitnacht
Na de opening wordt de Cultuurprijs Arnhem uitgereikt door Louise te Poele (winnaar Cultuurprijs 2019) aan één van de genomineerden (Arnhemse Meisjes, Lavalu of Mr. Weazly). Na de opening wordt de Parkzaal in Musis omgetoverd tot rollerdisco met liveband. Je kunt je rolschaatsen in de Parkzaal lenen, maar je mag natuurlijk ook gewoon dansen. In de Muzenzaal kun je je dansskills verbeteren en een workshop Wals volgen op livemuziek van het Wals-ensemble van Het Gelders Orkest. Verder start er een muzikale wandeling met Eef van Breen, wordt er een voorproefje van de nieuwe voorstelling ‘Woodland’ van DeJong&DeWitte gegeven en is er een exclusieve expositie van Mirthe Dokter te zien: een reisverslag over doorzettingsvermogen, klimaatveranderingen en de kracht van een zeeschildpad.

Vrijdag 24 januari
Tijd: 18:30 uur
Prijs: gratis
Locatie: Musis

www.musisenstadstheater.nl/arnhemseuitnacht.