villa curnonsky brengt leven terug in oude villa in wijk lombok

Vrijdag 17 januari heropent de Arnhemse wethouder Hans de Vroome samen met eigenaar Harm Mensink de historische villa (1910-1915) aan de Utrechtseweg in de wijk Lombok in Arnhem. Na bijna 15 jaar leegstand dragen ze daarna de sleutel over aan de nieuwe horeca-exploitant van de villa; Hans van Triest. Hij heet vanaf zaterdag het publiek welkom in zijn Villa Curnonsky; een laagdrempelige gloednieuwe horecaspot voor verassende gerechten, goede koffie, een smakelijke lunch maar ook om te komen vergaderen en flexwerken.

Een uitdagende start -  Wethouder De Vroome: "Villa Curnonsky is een aanwinst voor de buurt. We hebben ons altijd ingezet om het de buurtbewoners zo aangenaam mogelijk te maken wanneer het gaat om wonen en werken. Helaas duurde het door de aard van het pand (een monument) maar liefst 12 jaar voordat we een horecaplek als Villa Curnonsky konden openen. Maar daarom prachtig om te zien, hoe een uniek, historisch pand nu toch een plek wordt, waar Arnhemmers, maar ook mensen van buiten de stad, anno 2020 om vragen."

Eigenaar Harm Mensink 'Ik geloof heilig in dit horecaconcept waar de mogelijkheid tot werken en ontspannen met een hapje en een drankje samenkomen. Het resultaat is prachtig en Hans van Triest is een horecapersonality die als geen ander weet wat gastvrijheid en kwaliteit is."

Een culinaire villa  - Villa Curnonsky is open van 11 tot 19 uur. Gasten kunnen er in een ongedwongen sfeer de hele dag eten, drinken en werken. De Villa is genoemd naar de Franse recensent Curnonsky, die de eenvoud in de gerechten koesterde. Hans van Triest is ook verantwoordelijk voor Kasteel Kerckebosch in Zeist.

www.villacurnonsky.nl