turkse popartiest mustafa sandal komt naar musis arnhem

Iedere Turk kan zijn grote hits meezingen: Mustafa Sandal, een grootheid uit de Turkse muziek, komt naar Musis voor zijn enige show in Nederland. Hij veroverde de Turkse harten met Onun Arabasi Var en boekte internationaal succes met Isyankar en Aşka Yürek Gerek. Op zaterdag 11 april treedt hij op in Musis voor een exclusieve show in Nederland. De kaartverkoop start op woensdag 8 januari om 10:00 uur.

Sinds de jaren negentig is Sandal niet weg te denken uit de Turkse muziek. Zijn hit Onun Arabasi Var wordt meegezongen door alle leeftijden in alle streken van het land. Zijn debuutalbum Suç Bende uit in 1994 zorgde voor 140 concerten in Turkije en 30 concerten in het buitenland. Later schreef hij (inter)nationaal meerdere hits op zijn naam, waaronder Aya Benzer, Isyankar, Jest Oldu en Aşka Yürek Gerek. Gedurende zijn carrière bleef Sandal vele albums uitbrengen en vele prijzen winnen. In 2011 werd zijn single met Gülben Ergen Şıkır Şıkır het meest gedownloade nummer van het jaar. Wereldwijd verkocht hij meer dan 14 miljoen albums. Op dit moment teistert hij de Turkse hitlijsten met zijn Mod, een duet met de populaire Turkse singer-songwriter Zeynep Bastik.

Uitbreiden van programmering
Musis & Stadstheater Arnhem programmeert hiermee het tweede Turkse concert in de Parkzaal. De Turkse popster Ferhat Göçer ging hem voor in 2018. Musis zet zich met de komst van de nieuwe popprogrammeur, Masja Schimscheimer, in op een verbreding van haar wereldmuziek-aanbod. Zo is onlangs Massada toegevoegd aan de programmering en zullen er nog meer namen toegevoegd worden in het genre wereldmuziek.

Zaterdag 11 april
Tijd: 20.30 uur
Prijs: € 42,50 (vanafprijs)
Locatie: Musis & Stadstheater, Arnhem

www.musisenstadstheater.nl/mustafasandal