theo janssen slaat het eerste biervat dikke prins aan bij stadsbrouwerij durs

Al enige tijd zoemt het rond in de (Arnhemse) horeca en verkooppunten: het sterke blond bier dat Stadsbrouwerij Durs samen met oud-Vitessespeler Theo Janssen op de markt brengt. Op donderdag 27 augustus om 19.30 uur is het eindelijk zover! Theo Janssen slaat dan het eerste vat met het 8,5% alcohol bevattende bier – Dikke Prins – aan in de Arnhemse Stadsbrouwerij Durs.

Het ontstaan van Dikke Prins
Arnhem en Theo Janssen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze rasechte ‘Ernemmer’ wist met zijn karakter en fantastische spel menig Arnhems (geel-swert) hart te veroveren. Voor Joris Kok van Brouwerij Durs was dit dé reden om deze cultheld te vragen voor het ontwikkelen van een eigen bier. Een idee dat Janssen direct volledig omarmde. Ook de naam Dikke Prins was snel gekozen; die bijnaam draagt hij immers met trots.

De smaak van Dikke Prins
Samen met zijn vriendin Linda Kolkman, goede vriend René Ultzen en het team van Durs is Theo Janssen aan de slag gegaan met de smaak van Dikke Prins. Tijdens het gehele ontwikkelproces heeft het team zich ingezet om het bier ook echt ‘Theo zijn biertje’ te laten zijn. Zo vormen zijn twee favoriete bieren de basissmaak. Brouwmeester Sophia Franx van Durs heeft vervolgens een kruidig en fruitig bier ontwikkeld met rijke hopinvloeden.

De unieke look van Dikke Prins
Bij een uniek bier hoort een eigen uitstraling: tattoo-artist Tim Sanderz, eigenaar van Strafwerk Arnhem, ontwierp het label waarin de getatoeëerde armen van Janssen in de schijnwerpers staan. Daarmee is de Arnhemse samenwerking rondom Dikke Prins helemaal compleet.

Wanneer en waar is Dikke Prins te koop?
Direct na het aanslaan van het eerste vat is Dikke Prins bij diverse horecagelegenheden, slijterijen en verkooppunten in Arnhem en wijde omgeving – van Zevenaar tot diep in Twente – te verkrijgen. In Arnhem biedt zelfs elke slijterij Dikke Prins aan. Nóg een plaats waar Theo Janssen onvergetelijke indruk maakte, is Amsterdam. Ook hier verwacht Durs binnenkort de eerste verkooppunten te voorzien van Dikke Prins!

www.durs.nl