theatervoorstelling lastige ouders (10+) in stadstheater

Dit is het verhaal van een moeder en een vader. Ouders van de liefste jongen ter wereld. Hij kan vreselijk goed zwemmen en kijkt recht in je ziel. Veertien jaar is hij. Maar zijn hoofd zit zo vol herrie dat hij misschien wel altijd twee zal blijven. De Lastige Ouders nemen je mee in hoe het is om met een kind te leven dat voortdurende zorg nodig heeft. Een persoonlijk verhaal over hoe groot liefde kan zijn en geluk.

In Lastige Ouders doen de vader en moeder van Faas hun verhaal. Hun leven draait 180 graden als blijkt dat Faas een meervoudig gehandicapt kind is. Hoe ziet een thuis eruit van 24 uur per dag zorg, slapeloze nachten, pijnaanvallen, krabben, knijpen en slaan én grenzeloze liefde. Is daar nog ruimte voor? Een gezonde dochter, verjaardagen, eten, school? Hoe is de wereld buiten bij eindeloze doktersbezoeken, onbegrip bij zo'n grote jongen in een kinderwagen, botte opmerkingen, stille blikken? Zeven jaar lang proberen zijn ouders thuis voor Faas te zorgen, maar uiteindelijk moeten ze toegeven dat het niet langer gaat. En wat dan?

Als moeder van een verstandelijk gehandicapt kind is de Rhedense actrice Marike van Weelden ervaringsdeskundige. Gebaseerd op haar dagboeken schrijft en speelt zij Lastige Ouders samen met theatermaker Pieter Tiddens. De regie is in handen van Esther Scheldwacht.

De voorstelling Lastige Ouders is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar en bijzonder geschikt voor mensen, werkzaam in de (gehandicapten)zorg, ouders, broertjes, zusjes en andere familieleden van gehandicapte kinderen.

Zondag 27 mei
Tijd: 13.30 uur
Prijs: € 12,50
Locatie: Stadstheater, Kleine Zaal

www.musisenstadstheater.nl