succesvol festivalweekend musis arnhem

In het openingsweekend van Musis van 12 t/m 14 januari kwamen meer dan 10.000 bezoekers een kijkje nemen of een concert/workshop bezoeken in het geheel gerenoveerde en vernieuwde 'Huis voor muziek'.

Het weekend startte vrijdag met een officiële opening door Koningin Máxima begeleid door 150 schoolkinderen met het Fort van de Verbeelding en Het Gelders Orkest. Dit was tekenend voor de rest van de programmering: jong en oud, amateur of professional. Het vernieuwde Musis zet in op een brede programmering voor iedereen. Directeur Hans Verbugt: 'Musis is altijd het hart van de stad geweest en blijft dat. Heel Arnhem en omstreken moet zich welkom voelen in dit huis.'

Programmering tijdens het openingsweekend
Tijdens het openingsweekend waren er optredens van o.a. Het Gelders Orkest in samenwerking met Introdans, Toneelgroep Oostpool, ArtEZ en videocollectief Blauwe Uur, een showcase met dj Job Jobse tijdens INTERMISSION, een concert van de band De Raad van Toezicht, optredens van studenten van ArtEZ, Arnhems Interscholair Orkest & Klarinettenkoor, ArtEZ Young talent lounge, Zingende Zeemeerminnen, Afrikaanse percussie van de West Arnhemsche Muziekvereeniging, Jeugdjazzorkest De Pubi's, dj Hans Stroeve, de Weekendschool, Bateria Monte Reno en een theatraal intermezzo van Enterstainment.

De opening van Musis wordt nog de hele maand januari gevierd met speciale concerten en activiteiten, zoals gratis rondleidingen.

www.arnhemsepodia.nl

Leave a reply