s-kwadraat arnhem genomineerd als duurzaamste hovenier

Het bedrijf van ecologisch hovenier Tinka Chabot uit Arnhem is genomineerd als duurzaamste hovenier van 2019. Het vakblad Tuin en Landschap en Innogreen, productontwikkelaar van duurzame kwaliteitsproducten voor de groene leefomgeving, schrijven al enkele jaren de verkiezing van de Duurzaamste Hovenier uit. Dit jaar is de keuze voor een nominatie o.a. gevallen op de Arnhemse inwoonster Tinka Chabot.

Haar bedrijf is gespecialiseerd in het snoeien van bomen en struiken en in de aanleg van klimaatbestendige en onderhoudsvriendelijke tuinen. Daarbij gebruikt ze uitsluitend duurzame materialen, zoals kastanjehout en inlandse Douglas en lariks. Ook probeert ze in iedere tuin ruimte te maken voor een boom, zodat die als natuurlijke parasol kan dienen en voor zoveel mogelijk diervriendelijke planten. In deze tijden van klimaatverandering zorgt zij er ook voor dat haar tuinen een groot waterbergend vermogen hebben door het gebruik van Olivijn, een CO2-absorberende halfverharding.

Haar motto is: respect voor de plant = respect voor de klant.

Op woensdag 15 januari a.s. zal op De Groene Sector Vakbeurs 2020 in Hardenberg de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt worden. Tinka Chabot geeft aan dat ze in ieder geval al vereerd is dat ze tot de genomineerden behoort en hoopt dat andere hoveniers geïnspireerd worden om haar voorbeeld te volgen. Daartoe verzorgt zij ook lezingen en cursussen.

www.s-kwadraat.net