rens plaschek mensen in arnhem

PETER

Vertel is in het kort wat over jezelf? Ik ben Peter en ben ondertussen gepensioneerd,  ik heb samen met mijn vrouw de zaak Fuchsia in Arnhem op de Arke Noachstraat al 36 jaar. We verkopen hier onder andere spullen van hout, kinderspeelgoed en sieraden. Daarnaast ben ik ook voorzitter van kynologenclub Arnhem en omstreken. Dit is voor opvoeding en sport voor honden. Dit doe ik nu 5 jaar.

Wat is je connectie met Arnhem? Ik woon hier nu vanaf 1978, dus zo’n 42 jaar. Super magnifieke buurt om te wonen, de zeven straatjes van Arnhem, met kleine winkeltjes. Heel ander sfeertje als de hoofdstraat. Heeft echt charme.

Wat zijn je hobby’s? Nou natuurlijk het honden trainen en de zaak is begonnen met een uit de hand gelopen hobby.

Wat is je associatie met Arnhem?
Leuke kleine stad, niet te druk waar wel veel mogelijk is.

Wat vind je het mooiste plekje?
Sonsbeek vind ik een van de mooiste plekjes in Arnhem. Midden in de stad een mooi groen park.

Wat is je favoriete terras?
Het Oranje Koffiehuis, het zit tegenover de zaak, in de voortuin.

 


ROOS

Vertel eens iets over jezelf, Roos.
Ik ben 24 jaar en kom uit Oosterbeek. Ik volg in Arnhem een opleiding mediavormgeving op het RijnIJssel College. Op dit moment loop ik stage bij fotograaf Rens Plaschek. En ik werk als bedieningsmedewerker bij restaurant De Planken Wambuis in Ede.

Waarom was je in Arnhem?
Ik was hier voor mijn stage en kom ook regelmatig in Arnhem om te shoppen of te terrassen.

Wat is jouw associatie met Arnhem?
Ik ben in het Rijnstate Ziekenhuis geboren en altijd in de omgeving blijven wonen. Arnhem is een leuke stad met redelijk wat te doen. Het enige jammere is dat stappen/uitgaan hier wat minder spectaculair is.

Wat vind je het mooiste plekje?
Uiteraard de Posbank of Meinerswijk. Zo’n bijzonder mooie omgeving rondom Arnhem. Het mooiste plekje van de binnenstad van Arnhem vind ik de Rijnkade. Hier krijg ik altijd een vakantiegevoel, zoals bij Strand Zuid of Roses Beach.


JOYCE

Vertel eens iets over jezelf, Joyce.
Ik ben 66 en kom uit Westervoort. Ik kopieer dierenhuiden die ik verkoop op Marktplaats. Ik verkoop mijn voorraad aan mensen die tassen maken.

Wat zijn je hobby’s?
Ik heb een kwart Indisch bloed waardoor ik ervan houd om lekker Indisch te koken. Ook doe ik veel aan roeien in de haven van de Rijn, met 8 man op een boot van ongeveer 18 meter lang. Eerder was ik stuurvrouw; helaas is dat na een knieoperatie voorlopig niet meer mogelijk.

Wat is jouw associatie met Arnhem?
Ik ben geboren op de Apeldoornseweg, vlak bij het centrum. Lekker shoppen en leuke dingen doen. Arnhem heeft van alles: mooie natuur zoals de Hooge Veluwe, musea; alles kan in Arnhem. Het is best een hippe stad.

Wat vind je het mooiste plekje?
Het botenhuis aan de Rijn, lekker op de steiger. Een heerlijk rustig plekje, waar je mooi uitkijkt over het water.

Wat is je favoriete terras?
Die zit toch ook aan de Rijn, bijvoorbeeld Roses Beach.

Wil je verder nog iets kwijt?
Ik ben blij dat ik weer kan lopen zonder pijn aan mijn knie en weer kan genieten van eenvoudige dingen die je energie geven, zoals lekker door de stad wandelen met m’n zus Marja.


MARJA

Vertel eens iets over jezelf, Marja.
Ik ben maatschappelijk werker geweest, maar nu met pensioen. Dat is super tof. Ik heb altijd muziek gemaakt in bandjes en ben op latere leeftijd ook gaan zingen. Muziek maken begon al op mijn veertiende, toen ik als enige vrouw basgitaar ging spelen in een bluesband. Tegenwoordig speel ik op een elektrische gitaar. Ik heb nooit echt les gehad in gitaarspelen, maar op straat van alles opgepikt. Wel heb ik de laatste jaren zangles.

Waarom was je in Arnhem?
Shoppen met mijn zus Joyce en een hapje eten. We maken regelmatig een afspraak voor een dagje uit samen. Ik woon al twintig jaar in Arnhem-Zuid. Ik vind het hier veel leuker dan Arnhem-Noord; er komen steeds meer toffe tentjes bij, zoals Strand Zuid. Ook is het veel groener aan de zuidkant van de Rijn; ik ben gek op de natuur en kan hier veel wandelen met de hond. Ook ga ik graag naar het Sonsbeekpark om te wandelen.

Wat is jouw associatie met Arnhem?
Het groene, de bossen en de heuvels op de Posbank.

Wat vind je het mooiste plekje?
Mooiste plekje vind ik in Sonsbeek aan de kant van de Apeldoornseweg en dan een klein beetje naar links, daar staan allemaal beuken in een cirkel. Dit heeft wel iets mysterieus en daardoor vind ik dit een heel bijzonder plekje.

Wat is je favoriete terras?
Ik eet graag Indiaas, daarvan heb je twee leuke restaurantjes in Arnhem. Eentje zit in een zijstraatje van de Jansplaats: Mantra. Ik neem graag mijn hond mee en dat mag hier. Ook vind ik het ‘stinkhuisje’ in de Arnhemse wijk Malburgen erg leuk. Je ziet hier wel aan de weg en er is weinig zon, maar het is een super toffe locatie.

Wat zijn je hobby’s?
Naast muziek maken heb ik een grote tuin achter het huis met een moestuin. Ik probeer steeds andere dingetjes uit. Niet per se om zelfvoorzienend te zijn, maar gewoon omdat ik het leuk vind. Er staan ook prachtige bloemen in. En ik heb er nu heel mooie artisjokken en aubergines gekweekt. Misschien dat ik later nog een kas wil bouwen. Daarnaast verbouw ik kalebassen, daar maken ze in Afrika muziekinstrumenten van. Ik maak er zelf ook dingen van, zoals vogelhuisjes en kleine ronde bakjes. Kijk maar eens op Instagram: @marjakouwenhoven


Voor meer Mensen in Arnhem volg je de serie op de speciale Facebook-pagina van Rens Plaschek: https://www.facebook.com/HumansofArnhem