recept gestoofde rosbief met ansjovis

Recept voor een van de snelste en smakelijkste stoofschotels ooit! Nooit geweten dat je rosbief op deze manier klaar kon maken, vooral met de gesmoorde uien en smakelijke saus, een heerlijk gerecht.

Afgelopen zomer verbaasde ik me in de restaurants in Frankrijk weer over de eenvoud van te gekke gerechten. Zo kwam dit recept tot stand, geïnspireerd op de Franse keuken, bereid in Arnhem. Ik kocht bij de alom gerespecteerde slagerij Evers in de statige Kerkstraat vier prachtige stukken rosbief en startte onderstaand geslaagd experiment. Niet voor niets voert Evers het predicaat ‘hofleverancier’ en staat zijn vakmanschap garant voor vlees van topkwaliteit. Alle producten zijn huisgemaakt en -gerookt.

Ingrediënten (4 personen)

* 600 gram rosbief (in 4 gelijke plakken)
* 60 ml olijfolie
* 350 gram gele ui, in dunne ringen
* 80 gram roomboter, op kamertemperatuur
* 8 gram bloem
* 1 eetlepel rodewijnazijn
* 6 ansjovisfilets op olie, fijngesneden
* 2 tenen knoflook, fijn geraspt
* 2 eetlepels verse krulpeterselie, gehakt
* Peper en zout uit de molen

Bestrooi het vlees met wat peper en zout. Meng de boter en de bloem tot een zacht geheel. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan. Leg hier de helft van de uien op, gevolgd door het vlees. Leg daarop de rest van de uien, verdeel daarover het boter-bloemmengsel in stukjes. Laat dit geheel 30 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.

Vermeng de rest van de olie met de azijn, ansjovis, knoflook, peterselie en wat zout en peper. Giet dit mengsel in de pan en roer de saus door zodat alle smaken goed mengen. Laat alles met de deksel op de pan nog anderhalf uur zachtjes stoven en serveer direct uit de pan!

Lekker met rozemarijn-zeezoutaardappeltjes uit de oven, haricots verts en een frisse tomatensalade.

Meer recepten op www.etenmetlev.nl