proefles roller derby sporthal elderveld

© foto karsten helmholz

Maak kennis met roller derby! Roller derby is een spectaculaire full-contact sport op rolschaatsen, waarbij spelers elkaar van de baan afbeuken! Nieuwsgierig? De Arnhemse roller derby vereniging, Arnhem Fallen Angels, is op zoek naar nieuwe skaters! Iedereen die het gaaf lijkt om deze sport een keer uit te proberen kan meedoen aan de open training op maandag 29 januari.

De open training begint om 20.30 in sporthal Elderveld in Arnhem. De avond begint met een korte uitleg van de sport en een demonstratie door het wedstrijdteam. Daarna volgt er een proefles, zodat je roller derby zelf uit kan proberen. Geen ervaring met skaten? Geen probleem! Je zult alles vanaf het begin af aan leren. Het enige wat je nodig hebt is positieve energie, de wil om je skates aan te trekken en te rollen! Skates en bescherming heeft de vereniging tijdelijk voor je te leen. Aanmelden kan via freshmeat@arnhemfallenangels.nl

Sporthype uit Amerika
Deze snelgroeiende sport hype is ontstaan in 1935 in Amerika, maar verdween tijdens de crisis in de jaren 70. In 2001 wisten de Texas Rollergirls en TXRD Lonestar Roller Girls door hun sexy outfits en agressieve speelstijl de sport nieuw leven in te blazen. Sindsdien groeit de populariteit van roller derby ontzettend snel. Het spel wordt gespeeld door twee teams die tegen elkaar strijden op een ovale track. Van ieder team staan er vijf spelers op de baan, vier blockers en een jammer. De jammer, herkenbaar aan een grote ster op de helm, probeert punten te scoren door langs de blockers van de tegenstander te komen. De blockers mogen hun eigen jammer helpen door andere spelers aan de kant te beuken.

Roller derby toernooi in Arnhem
Ben jij naar aanleiding van dit artikel vooral erg benieuwd geworden hoe zo’n roller derby wedstrijd er nou uitziet? Op 13 januari verzorgt Arnhem Fallen Angels een toernooi tussen Arnhem en twee Belgische teams. De wedstrijden worden gespeeld in sporthal Elderveld en zijn open voor publiek. Voor 5 euro kun je het Arnhemse team komen aanmoedigen en wel 3(!) live roller derby wedstrijden zien. Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van Arnhem Fallen Angels.

Over Arnhem Fallen Angels
Roller derby vereniging Arnhem Fallen Angels bestaat sinds april 2011. Het wedstrijdteam de ‘Hellcats’ spelen inmiddels verschillende wedstrijden in Nederland, Duitsland en België. Daarnaast beschikt de vereniging sinds 2016 ook over een mannenteam de ‘Hellhounds’. Vooral de laatste twee jaar is het dameswedstrijdteam flink aan het groeien! In een jaar tijd zijn de hellcats van plek 403 naar 188 in de Europese ranking gestegen. Ook worden er steeds meer wedstrijden in het buitenland gespeeld. Zoals in maart, wanneer de Hellcats het zullen opnemen tegen het derby team in Dublin.

Maandag 29 januari
Tijd: 20.30 uur
Prijs: gratis
Locatie: Sporthal Elderveld in Arnhem.

www.arnhemfallenangels.nl

Leave a reply