paul carrack live in musis arnhem

Paul Carrack, één van de beste Britse singer-songwriters aller tijden, komt op 2 oktober 2020 naar Musis met The 20/20 Tour. De kaartverkoop start op vrijdag 1 november om 10:00 uur. De show is een samenwerking tussen Musis & Stadstheater Arnhem en Luxor Live.

Over Paul Carrack
De Britse alleskunner, die door de jaren heen een succesvolle solocarrière heeft opgebouwd met heuse evergreens als I Need You en Dedicated, vergaarde voornamelijk bekendheid als bandlid van Mike & The Mechanics en zijn vele samenwerkingen met onder meer The Eagles, Elton John, The Smiths, Roxy Music en Eric Clapton.

The man with the Golden Voice
Carrack, ook wel "The Man with the Golden Voice" genoemd, maakte midden jaren zeventig voor het eerst internationaal faam als tekstschrijver en bandlid van pubrock-formatie Ace. Daarnaast is hij sessiemuzikant bij The Pretenders, The Smiths, Roxy Music en Eric Clapton en bouwt hij sinds begin jaren tachtig aan zijn solocarrière. Bij het grote publiek is de nu 68-jarige Carrack vooral bekend als een van de leadzangers van de supergroep Mike and The Mechanics. Samen met onder meer Mike Rutherford (Genesis) scoorde hij wereldhits als All I Need Is A Miracle, Over My Shoulder en natuurlijk The Living Years.

Doorbraak
Met hitsingle I Need You is zijn tweede soloalbum Suburban Voodoo zijn doorbraak, waarna ook One Good Reason (1987) goed scoorde met de single Don't Shed A Tear die de negende positie in de Billboard Hot 100 behaalde. Op Groove Approved (1989) staat wellicht zijn grootste solo-hit in Nederland, Dedicated. Vanaf het begin van de jaren negentig richt Carrack zich, naast solowerk, ook weer op zijn werk als sessiemuzikant.

Hij heeft samengewerkt met BB King, Simply Red, Ringo Starr en Elton John, maar ook met Roger Waters en zijn megaproject 'The Wall Live' in Berlijn, waar 250.000 mensen op afkwamen. Daarnaast heeft Carrack door de jaren heen ook klassiekers voor anderen geschreven, zoals How Long en Love Will Keep Us Alive voor The Eagles. Kaarten verkrijgbaar voor €44,50 vanaf 1 november via musisenstadstheater.nl/paulcarrack

Let op: weet waar je koopt! Koop alleen via de website van de zaal, artiest of organisator.

Vrijdag 2 oktober 2020
Tijd
Prijs:
Locatie: Musis, Arnhem

www.musisenstadstheater.nl