park open 18 augustus: rock, pop, ballads, hiphop & afrobeat uut ernem

Terwijl duizenden Ernemmers elders vakantie vieren, maakt Park Open het tuus nóg leuker! Blokkeer je agenda voor een bruisend feest op 18 augustus met vijf lokale helden die hun sporen ruimschoots verdiend hebben. Het wordt een enerverende en gevarieerde middag all inclusive genieten in de mooiste achtertuin van de stad. Park Open heeft Ernem in het oog en in het hert!

Line-up 18 augustus
De middag begint met de Nederlandstalige rockers van NUL26 die ‘geïnspireerd door onkunde en de negende van Mahler’ met tomeloze energie hartbrekende muziek en smakelijk veel plezier maken. Meeluister, meedans en meevoel-rock, gedragen door een ritmesectie als een zestiger-jaren wasmachine.

Daarna springt GANGABELLA op het podium. Dit Arnhemse do-it-yourself collectief schrijft zijn eigen rocknummers en graaft daarvoor in de muzikale conventies van de zestiger, zeventiger en negentiger jaren. De band is geïnspireerd door ‘periodes met muzikale echtheid en passie’ en combineert rauwe acid-rock met de poëtische klankwereld van singer-songwriters.

De derde band is MORRÈS…met krachtige baslijnen en strak vloeiende drumbeats. Krachtige zuivere vocalen, energie en beleving. Een snufje alt-rock, sympho en melodieuze powerpop waarbij ook breekbare ballads niet geschuwd worden. Al eerder een sensatie op de Ronde Weide, nu terug op het podium!

Dan het krijgshaftige CYNBEL met een sound waarin ook invloeden van The Killers, U2 en Kings of Leon hoorbaar zijn. Onvervalste stadionrock van een band die op Huntenpop, Paaspop en Bevrijdingspop speelde, live optrad bij 3FM, in Paradiso stond, de aftershow van Kensington in Club Ziggo verzorgde en support-act was van Stereophonics. Lust je nog peultjes?

De dag eindigt uitbundig met het achtkoppige MR.WEAZLEY dat je omver blaast met opzwepende beats. De leden van deze opvolger van de eveneens zeer succesvolle Arnhemse band Leeways, deelden al een liefde voor afrobeat & reggae en voegden daar hiphop aan toe. Ze knalden direct door op festivals als de Zwarte Cross, Oerol, Mañana Mañàna, MadNes, Luie Hond en KetiKoti. Verder speelden ze de Popronde plat en lanceerden ze verschillende singles. Terug in hometown Arnhem gaat op Park Open het dak eraf met Mr.Weazley!

#opnaarde30!
Nog één jaar en Park Open tikt de dertig aan. Dat moet gevierd worden! Je kunt helpen er volgend jaar een superjubileumjaar van te maken met een kleine bijdrage. Op parkopen.nl kun je met je Tikkie-app een QR-code scannen en geven wat je missen kunt. Alle kleine beetjes helpen en samen kunnen we er genoeg van maken! #opnaarde30!

Zondag 18 augustus 2019
Tijd: 13.00 - 20.30 uur
Prijs: gratis
Locatie: Ronde Weide Park Sonsbeek Arnhem

www.parkopen.nl

fotografie: Kim Balster