overname café classen in arnhem

Een bruin café met live muziek aan de rand van het centrum van Arnhem; dat is wat Café Classen al jaren is. Een plek voor iedereen en daarbij ook één van de weinige muziekcafés die nog stand heeft gehouden. Nu Ad Kastelein en Kiki Classen gaan genieten van hun pensioen in Spanje nemen deze twee ondernemende vrouwen het vanaf januari 2021 over, die niet alleen zakenpartners, maar ook familie van elkaar zijn doordat Soraya getrouwd is met Ilonka’s zoon.

Het café heeft niet veel nodig, het is een goed lopend café dat prima door Ad en Kiki is onderhouden. Toch kom je straks een paar nieuwe dingen tegen. Zo is het vanaf 2021 mogelijk om een aantal dagen per week een daghap te bestellen welke je zal herkennen onder de naam “Wat De Pot Schaft” en zal er een borrel plaatsvinden rondom het weekend die “Meer Dan Bitterballen (maar ook bitterballen)” gaat heten. Aan eten wordt dus iets meer aandacht besteed, maar het blijft een bruine kroeg. De dames gaan samenwerken met lokale ondernemers en leveranciers. De producten die gebruikt worden voor het eten komen uit de buurt. Zodra het weer mag komt de muziek terug en zal ook de dansavond weer plaatsvinden. En een verwarmd terras zal ook niet ontbreken.

Een beetje lef, vertrouwen en een goede voorbereiding
Je moet wel een beetje lef hebben om in deze tijd een horecaonderneming over te nemen. De dames lijken er alle vertrouwen in te hebben en ze zijn goed voorbereid. “Het is afwachten hoe alles loopt en wanneer we écht open mogen”, vertelt Soraya. “We krijgen veel positieve reacties en ook hulp en toezeggingen vanuit bekenden en onbekenden. Dat is hartstikke leuk en heel bijzonder!” Ze zijn druk bezig met alle voorbereidingen, waaronder ook een crowdfunding campagne. Deze campagne draagt bij aan de algehele overname van het café. “Tot nu toe zullen 16 personen een eigen bier- of wijnglas hebben in ons café en mogen 8 mensen een spreuk bedenken voor op een tegeltje bij ons aan de muur. Zo kunnen we op een unieke en leuke manier onze gasten bij het café betrekken én helpen ze ons ook nog een handje.” De Crowdfunding loopt nog tot 18 december.

www.facebook.com/CafeClassen/