open monumentendagen arnhem minder openstellingen wel monumenten-routes

Elk jaar openen Arnhemse monumenten in het tweede weekend van september hun deuren voor het publiek in het kader van Open Monumentendag. In verband met de huidige situatie was dat dit jaar een uitdaging. De organisatie van Open Monumentendag Arnhem en zijn samenwerkingspartners hebben ondanks de omstandigheden het toch voor elkaar gekregen om een bijzonder evenement te ontwikkelen voor het weekend van 12–13 september.

In samenwerking met Theo Brink (Arnhemkenner en auteur van Het Nulboek, Arnhem uit de kunst) twee bijzondere monumenten-routes ontwikkeld. Deze nemen je mee langs opmerkelijke gebouwen en verscholen kunstwerken in de openbare ruimte: een wandelroute door de authentieke volkswijk Klarendal in Arnhem-Noord en een fietsroute door de voormalige aandachtwijk Malburgen in Arnhem-Zuid.

De routes leiden langs verborgen, minder bekende plaatsen en sluiten zo aan bij het thema van dit jaar: In Arnhem verscholen. Men kan op eigen gelegenheid op pad gaan, op gepaste afstand van elkaar, en zo toch meer leren en ontdekken over minder bekende monumenten in Arnhem. De routes zijn gepubliceerd in een routeboekje dat op verschillende uitgiftepunten in de stad gratis verkrijgbaar is (bijvoorbeeld bij kunst- en cultuurfestival Ruimtekoers op 5-6 september 2020).

Dit jaar zullen minder monumenten hun deuren openen dan gewoonlijk. De volledige lijst van de deelnemende monumenten is op de website te vinden. Open Monumentendag is een landelijk en gratis toegankelijk evenement dat jaarlijks plaatsvindt in het tweede weekend van september.

Zaterdag 12 en zondag 13 september 2020
Tijd: zie website
Prijs: gratis
Locatie: Arnhem

www.openmonumentendagarnhem.nl