o-68 award 2020 door art gallery o-68 velp

Art Gallery O-68 reikt in 2020 voor de derde keer de O-68 Award uit. Het is een stimuleringsprijs van € 10.000,-. Deze Award staat open voor beeldend kunstenaars die geboren zijn, gestudeerd hebben, werken of wonen in de Nederlandse grensprovincies Noordrijn-Westfalen in Duitsland of Vlaanderen in België, en die tussen 7 en 14 jaar (2006-2013) geleden afstudeerden aan een kunstinstelling. De prijs beoogt kunstenaars te stimuleren in de periode waarin voor velen een kantelpunt in hun carrière plaatsvindt.

De vakjury voor deze prijs bestaat uit: Isabelle Bisseling, kunsthistoricus, curator, Nederland; Gerd Borkelmann, beeldend kunstenaar, curator, Duitsland; Marcel Doorduin, beeldend kunstenaar, docent, Nederland; Karen Vermeren, beeldend kunstenaar, docent, België.

Selectiecriteria zijn kwaliteit van werk en een plan voor de aanwending van de prijs t.b.v. de ontwikkeling van de eigen carrière. Indienen kan van 1 maart tot 1 juli 2020, 12 uur.

Tijdens de feestelijke opening van een expositie van de werken van de 3 finalisten op zondag 29 november 2020 zal de prijs uitgereikt worden. De 2 finalisten die de prijs niet gewonnen hebben ontvangen elk € 1000,-. Contemporary Art Platform WARP, St. Niklaas, België, biedt de finalisten een expositie aan.

Het aanmeldingsformulier download je hier

www.gallery-o-68.com