musis & stadstheater arnhem opent vanaf 9 juni de deuren

De zalen van Musis & Stadstheater Arnhem gaan open. Vanaf 9 juni kan het publiek weer genieten van muziek, theater en dans in alle facetten! De line-up bestaat uit een gevarieerd en kleurrijk programma met concerten en voorstellingen van onder andere Introdans, Phion, Candy Dulfer, Loes Luca & Pierre Bokma, Pynarello, Isabelle Beernaert, Illusionary Rockaz Company, Mike Boddé & the Royal Dutch Scamen, Danstheater AYA, Charivari trio, Leonie Meijer, CircusCoalitie, Steffen Morrison en Jens van Daele | Burning Bridges.

Directeur-bestuurder Hans Verbugt is enthousiast en kijkt er naar uit dat de deuren weer open mogen: “Cultuur is voeding voor de geest; het prikkelt en het verwondert. Bovendien is er een groot sociaal belang, want hoe fijn is het om samen een concert of voorstelling te bezoeken? Wij staan te springen om alle artiesten en het publiek te mogen verwelkomen. De afgelopen periode waren we met handen en voeten gebonden aan de coronabepalingen: maanden lang waren we dicht. Gelukkig werd duidelijk dat deze heropening in zicht kwam. Onze programmeurs bleven voortdurend in overleg met artiesten en gezelschappen; daarom zijn we in staat om zo’n breed en aantrekkelijk programma te presenteren. Ik ben enorm blij dat alle genres die in onze zalen thuishoren ook in de maanden juni en juli bij ons te zien zijn.”

Familievoorstellingen, gratis lunchconcerten en een installatiekunstwerk
Naast de huisgezelschappen Introdans en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel zijn er in juni en juli ook voorstellingen voor een jonge doelgroep te zien. Phion, Danstheater AYA en Plan-d brengen familievoorstellingen voor diverse leeftijden. Klassieke muziekliefhebbers kunnen naast concerten ook gratis lunchconcerten bezoeken. Speciale vermelding verdient het installatiekunstwerk ‘Broeders verheft u ter vrijheid’ van Studio Dries Verhoeven. Op zaterdag 3 juli van 12:00 uur tot 20:00 uur is in samenwerking met Museum Arnhem deze ‘levende installatie’ te zien. Het publiek koopt een tijdslot en ieder kwartier mogen er 15 personen naar binnen.

Geen verplichte coronatest
Anders dan de pilot met testvoorstellingen in april jl. is het niet nodig dat het publiek vooraf getest is. Een theaterticket is voldoende om de concerten en voorstellingen te bezoeken. Bij verplaatsing in de gebouwen is het dragen van een mondkapje verplicht. Zodra het publiek heeft plaatsgenomen, mag dit af. Binnen deze condities is het maximum aantal bezoekers in juni 50 personen. Naar verwachting mogen in de maand juli méér personen de voorstellingen en concerten bezoeken. De website toont regelmatig updates en inschrijvers van de nieuwsbrief worden automatisch op de hoogte gehouden.

Musis & Stadstheater
Musis & Stadstheater Arnhem verbindt Arnhem met de rijkdom van kunst en cultuur, want cultuur maakt gelukkig! In onze twee huizen vertellen wij al meer dan 150 jaar oude en nieuwe verhalen: door muziek, theater en dans. We koesteren onze geschiedenis: Musis is de oudste actieve concertzaal van Nederland. We omarmen ook het nieuwe, actuele en diverse programma, gemaakt door gevestigde en jonge creatieve makers. Kunst en cultuur zijn altijd in beweging, daarom verleggen ook wij voortdurend onze grenzen. Zo formuleren kunst en cultuur in onze huizen een antwoord op de actualiteit. Musis & Stadstheater verbindt zich met thuisstad Arnhem door bijzondere samenwerkingen die leiden tot een breed programma voor een breed publiek.

www.musisenstadstheater.nl