museum arnhem te gast bij collectie de groen

Museum Arnhem en Collectie DE.GROEN presenteren SETUP 03 DE.GROEN x MUSEUM ARNHEM. De privéverzameling van hedendaagse beeldende kunst van Collectie DE.GROEN wordt gecombineerd met werken uit de collectie van het museum. De presentatie is vanaf 1 december te bezichtigen via een rondleiding op vrijdag, zaterdag en zondag op de eerste en tweede verdieping van Collectie DE.GROEN aan de Weverstraat 40 in Arnhem.

Marjolein de Groen en Peter Jordaan zijn naast verzamelaar zelf ook beeldend kunstenaar. Voor de presentatie hebben zij contact gezocht met Museum Arnhem. Saskia Bak, directeur Museum Arnhem: “Arnhem is een stad met veel goede kunst en initiatieven, zoals Collectie DE.GROEN. Wij zoeken als museum graag verbinding met wat er in de stad gebeurt. Het leuke van deze samenwerking is dat we niet alleen werken uitlenen, maar er met een andere bril naar onze collectie wordt gekeken. Dit leidt tot een interessante selectie werken van Museum Arnhem en Collectie DE.GROEN.”

SETUP 03 DE.GROEN x MUSEUM ARNHEM
Soms navolgbaar maar vaak ook puur intuïtief zoekt SETUP 03 DE.GROEN x MUSEUM ARNHEM de relatie tussen werken uit Collectie DE.GROEN en die van Museum Arnhem. Ieder werk staat natuurlijk op zichzelf, maar wie goed kijkt ziet dat de werken soms op onverwachte wijze een zekere verwantschap tonen. Een rondleiding door Collectie DE.GROEN is een kleine ontdekkingsreis waarin de werken uit het museum en de privécollectie met elkaar in gesprek gaan.

www.museumarnhem.nl en www.collectiedegroen.nl

Foto: Berndnaut Smilde, Nimbus DE.GROEN, 2017. Collectie De Groen