loesje en andere muurkranten tijdens historische herberg

In de jaren 80 hingen overal in Arnhem - en al snel in veel andere steden - 'illegale' posters van Loesje. Maar al een paar jaar daarvoor was het fenomeen 'Straatkrant' actief in Arnhem. Anne Veenstra, die vanaf het begin betrokken was bij Loesje, komt er over vertellen in de Historische Herberg.

Naar aanleiding van haar recent verschenen boek Plaats van Ontmoetingen. De geschiedenis van Grote Oord 15 te Arnhem (1482-2017) geeft Margo Klein een presentatie over de historie van dit pand waar nu Boekhandel Hijmans Ongerijmd is gevestigd.

Stadsarcheoloog Martijn Defilet vertelt over opgravingen op de Stadsblokken en de archeologische voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog die daarbij werden gevonden. Hij bespreekt het boek dat hij daarover schreef.

Na de verkiezing van De Grootste Arnhemmer Aller Tijden kunnen de bezoekers van de Herberg dit jaar meepraten over Onbekende Arnhemmers naar wie een straat is genoemd.

Een bijzonder welkom is er voor Basti Baroncini, die iedere maand de talkshow ‘Herman Centraal’ in het Theater aan de Rijn presenteert. Hij zal deze keer onze waarnemend ‘waard van dienst’ zijn.

Natuurlijk is er gelegenheid vragen te stellen of nieuws te vertellen op de Zeepkist en zorgen de vrijwilligers van Molenplaats voor soep, broodjes en andere consumpties.

Vrijdag 9 februari
Tijd: zie website
Prijs: gratis
Locatie: Zijpendaalseweg 24A

www.molenplaatssonsbeek.nl

Leave a reply