line-up tweede editie park open bekend

Wat is er zomerser dan reggae in het mooiste park van de stad? Zoek je slippers en je zonnebril en zet samen met je vrienden je tanden in de riddim-sandwich van Park Open op 14 juli!

De tweede editie van Arnhems meest relaxte livemuziekfestival heeft weer een dijk van een line-up. Wie de hele middag komt, maakt een trip over de hele wereld. Gewoon op je kleedje op de Ronde Weide. Het is niet alleen maar reggae wat klok slaat, maar de bas en de drums staan onmiskenbaar in de hoofdrol. Maak je klaar voor de volgende smaken: hiphop-rap-funk-rock-reggae, indie-rock, indie-folk, exotica-pop en rootsreggae!

Line-up 14 juli
De middag begint met 3000 PIECES dat een spannende en originele crossover brengt van hiphop, rap, funk, rock en reggae. De band weet vijf genres op unieke en eigen wijze samen te brengen en speelt daarmee in de traditie van Urban Dance Squad, The Red Hot Chili Peppers en The Sugarhill Gang. Paradiso kregen ze al een keer vol, nu de openingsact van Park Open!

Daarna stapt Smoking Alaska uit Duiven op het podium. Dromerige gitaren met soms een lading distortion, een diepe en uitgebreide bas, een strakke drum en een unieke stem die zich samen tot een geheel mengen. Maak je op voor een grote variatie van zachte melancholische nummers tot alternatieve rock. Hun debuutalbum werd internationaal verkocht en hun nieuwste ep ‘Bring Me Back a Souvenir’ die dit voorjaar uitkwam, staat geheid op de setlist.

De derde band is het Doetinchemse Snow Coats dat in tegenstelling tot zijn naam warme indie-folk muziek maakt. Chillen dus. Ze stonden al eens op de Zwarte Cross, hebben de Popronde en diverse buitenlandse tours gedaan en zijn onlangs door 3voor12 Gelderland uitgeroepen tot beste Gelderse band.

Dan: Thaïti! Deze eigenzinnige Worldbeat-formatie uit Nijmegen brengt exotica-pop met 80’s disco-invloeden. Thaïti schildert de kleuren van hun self-made jungle op elk podium dat ze spelen. Percussie, synths, vibey vocals en een gezonde liefde voor zweterige grooves en hooks. Ook R&B-is bij vlagen terug te horen. Maak je klaar voor een muzikale en energieke wereldreis: very special!

En de zondag wordt afgesloten door Reality, een 10-koppige band met een sound geïnspireerd door godfather of ska Laurel Aitken, The Specials, UB 40 (voorprogramma Europese tour jaren 80) en The Selecter. Live brengt de formatie een zeer dansbare en aanstekelijke mix van rootsreggae, rock en soul. De songs zijn een unieke mix van sociaal bewustzijn, sterke melodieën en pakkende refreinen. Natuurlijk spelen ze klassiekers als 'Soweto' en 'Circumstances' maar ook nieuwe songs!

Kinderpodium Mieters!
Nieuw dit jaar is het Park Open kinderpodium Mieters!: een talentenshow voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar die ook wel eens op het podium willen zingen. Er zijn zelfs prijzen te winnen… de hoofdprijs is een clip van het optreden op Park Open én een speciaal gearrangeerde Park Open-versie van het lied. Stuur je favoriete song in en doe mee! Aanmelden via de website.

#opnaarde30!
Nog één jaar en Park Open tikt de dertig aan. Dat moet gevierd worden! Je kunt helpen er volgend jaar een superjubileumjaar van te maken met een kleine bijdrage. Op parkopen.nl kun je met je Tikkie-app een QR-code scannen en geven wat je missen kunt. Alle kleine beetjes helpen en samen kunnen we er genoeg van maken! #opnaarde30!

Zondag 14 juli 2019
Tijd: 13 tot 20 uur
Prijs: gratis
Locatie: Ronde Weide, Park Sonsbeek

www.parkopen.nl