lees het najaarsnummer van eigen! arnhem online

fan

Stel je voor dat je in de winter van 2018 kunstenaar Louise te Poele vraagt om te koken met een chef-kok voor het voorjaarsnummer en haar antwoord is volmondig ja! Op haar beurt doet zij een suggestie voor het plaatsen van een door haar gemaakt stilleven. Het leverde een coverbeeld op dat, zoals al haar werk, tot de verbeelding spreekt.

Inmiddels had zij de opdracht om voor negen gemeenten in de Achterhoek een stilleven te maken gebaseerd op hun rijke historie en was zij een van de vier genomineerden voor de Arnhemse Cultuurprijs. Tijdens de Arnhemse Uitnacht (volgende editie vrijdag 24 januari 2020!) waar deze prijs uitgereikt werd, won zij. Ook maakte Louise in het kader van de presentatie van het kersverse bestuur van Stichting Made in Arnhem een fraai kunstwerk. De brochure bij de expositie Achterhoekse stillevens bleek zo gewild (lees roofgoed), dat dit aanleiding gaf tot een boek. Het eerste exemplaar werd in ontvangst genomen door niemand minder dan Pieter Roelofs, directeur van het Rijksmuseum. Het boek is onder andere te koop bij Hijman Ongerijmd en ik kan het je zeer aanbevelen.

Over de Uitnacht gesproken, deze heeft een nieuwe voorzitter. Haar naam is Jenny Doest en zij is directeur van cultuurhuis Rozet. In het interview lees je over haar motieven en waarom zij er voor alle Arnhemmers wil zijn. Verder in dit nummer wordt de goedlachse Vitesse-trainer Leonid Slutskiy geportretteerd en bakker Tom van Otterloo is met zijn vrouw Franske Brandt onderwerp in de rubriek 'het stel'. Ook wordt er gewandeld met de op cultuur verzotte renovator Theo de Rijk en gaat wethouder Jan van Dellen in de leer bij chef-kok Bram Roelofs. En de 'foodies'? Die komen in de rubriek 'fijne proevers' weer ruim aan hun trekken met een recept, wijntip en de leukste keukengadgets…

Namens het hele team van eigen! Arnhem wens ik jou opnieuw veel leesplezier !

Pascal Gödden

Het najaarsnummer van eigen! arnhem lees je hier online.