leed. vreugde. veerkracht. samen stappen wij vooruit

Deze tekst van burgemeester Ahmed Marcouch staat sinds 12 juni op de houten kunstwand op het plein bij Arnhem centraal station. De tekst heeft een dubbele betekenis. Hij sluit aan bij de wederopbouwmentaliteit van de Arnhemmers en is tevens bedoeld als hart onder de riem voor de Arnhemmers tijdens deze moeilijke coronaperiode. Deze onzekere periode waar we nog middenin zitten, wil Citymarketing Arnhem markeren en tegelijkertijd willen wij Arnhemmers houvast bieden. Daarom hebben we burgemeester Ahmed Marcouch gevraagd om hier woorden aan te geven.

Burgemeester Ahmed Marcouch: 'We zitten in een zware tijd die ons Arnhemmers confronteert met groot verdriet door ziekte en geliefden die ons ontvallen. Tegelijkertijd staan helden op: artsen en verpleegkundigen in de zorg, onderwijzers op de scholen, ondernemers die zorgen voor hun personeel en klanten, buschauffeurs die onze frontsoldaten brengen en handhavers die ons bij de les houden in de parken. Ik ben ontzettend trots op alle Arnhemmers. Door leed en vreugde te delen, verantwoordelijkheid te dragen en onze mouwen op te stropen zijn wij zover gekomen. Maar de ernst is niet weg: het dodelijke virus is nog altijd onder ons. Met elkaar kunnen wij dit. Wij doen het goed met deze lijfspreuk in gedachte: Leed. Vreugde. Veerkracht. Samen stappen wij vooruit.'

De in augustus 2019 gerealiseerde kunstwand staat in het teken van de wederopbouw na de Slag om Arnhem. Het kunstwerk werd geschilderd door kunstenaars FELEON en de Verfbrigade samen met Arnhemse inwoners en betrokken partijen. Het bestaat uit vijf Arnhemse iconen die een belangrijke rol speelden in deze periode, te weten:

● Joop Legerstee (Ome Joop's Tour)
● Marga Klompé (eerste vrouwelijk minister)
● Burgemeester Chris Matser (de eerste burgemeester na WOII)
● Sonsbeektentoonstelling & The Lazy King
● Cees Meeuwsen (oud Vitesse-speler tijdens en na WOII)

De nieuwe tekst is wederom aangebracht door de Verfbrigade in opdracht van Citymarketing Arnhem in samenwerking met gemeente Arnhem en ontwikkelaar Goevaers die de kosten voor rekening heeft genomen.

www.madeinarnhem.nl