introdans laat met pink panther party tolerante discosfeer jaren 70 herleven

Introdans viert de start van het gouden jubileumseizoen met een feestje in eigen huis. Vanaf 14 t/m 19 september 2021 danst een gemêleerde cast een interactieve dansproductie in het studiotheater aan de Vijfzinnenstraat 82 in Arnhem. In deze voormalige discotheek, waar Introdans nu al vele decennia gevestigd is, herleeft de tolerante discosfeer uit de begin jaren van het gezelschap, vijftig jaar geleden.

Het pand van Introdans aan de Vijfzinnenstraat in Arnhem kent een rijke historie: er zat ooit een basisschool, een secretaresseopleiding, een muziekschool en… een discotheek, genaamd The Pink Panther. In september 2021 presenteert Introdans op dezelfde locatie de Pink Panther Party. Choreografen Adriaan Luteijn en Chantal de Vries gaan voor inspiratie terug naar het jaar 1971. In dat jaar richtten vrienden Ton Wiggers en Hans Focking het gezelschap Introdans op, toen nog onder de naam Studio LP. Het was een tijd van idealen en mogelijkheden, en ook het jaar waarin de disco opkwam. In New York kwamen mensen uit de gay, latino en black community in ‘safe spaces’ bij elkaar om te dansen, simpelweg omdat ze in de ‘reguliere’ dansclubs niet welkom waren. Zo werden de discotheken en de discomuziek en -dans geboren.

Naast Introdansers uit het gezelschap bestaat de cast uit dansprofessionals uit andere dansgemeenschappen, zoals urban, showdans, funk en hiphop. Daarnaast is een tiental niet-professionele bijzondere dansers uitgenodigd. Ook als bezoeker ben je onderdeel van dit spektakel: je begint als toeschouwer, maar eindigt als deelgenoot. Want: dans is voor iedereen!

50 jaar Introdans - Een gouden jubileumseizoen 2021/22
Introdans viert samen met het publiek van september 2021 t/m juni 2022 zijn gouden jubileum. Al 50 jaar enthousiasmeert het moderne dansgezelschap zoveel mogelijk mensen voor de danskunst: met hart, ziel en heel veel vakmanschap. Inspirerende danskunstenaars uit de hele wereld maken het repertoire dat op wereldberoemde podia gepresenteerd wordt. Waardevol danserfgoed naast vernieuwende creaties. Eigentijdse stijlen voor een brede smaak en een groot publiek. Vanuit de kunst verbindt Introdans mensen met hun verbeeldingsvermogen en eigen danskracht.

De voorstelling is meerdere keren per dag te bezoeken, kijk op de website voor de speeldata.

www.introdans.nl