introdans gaat weer op tournee en danst amazing asia

Met het nieuwe programma AMAZING ASIA, geïnspireerd op dit drukbevolkte en fascinerende continent, gaat Introdans voor het eerst sinds acht maanden weer op tournee. Met een Introdans-première van het meesterwerk Kaash van choreograaf Akram Khan en in a reflective landscape van Regina van Berkel. Dit laatste ballet is een theaterversie van het eerder gedanste sustained resonance in de Eusebiuskerk in Arnhem. De voorstelling gaat in Stadstheater Arnhem in première op 23 oktober 2020 en reist daarna langs de Nederlandse theaters tot en met 29 januari 2021. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft de voorstelling geen pauze en danst Introdans deze voorstelling soms meerdere keren op een dag. Ingegeven door de 1,5 meter-opstelling zijn er zo voldoende kaarten beschikbaar.

Kaash | choreografie Akram Khan
Het ballet Kaash van Akram Khan stond al lange tijd op het wensenlijstje van artistiek directeur Roel Voorintholt. Het werk van deze Brits-Bengaalse choreograaf maakt deel uit van de internationale top. Khan is op dit moment een van de meest gevraagde eigentijdse choreografen. Nu is zijn productie Kaash, die in 2002 zijn doorbraak inluidde, ook in Nederland te zien. Khan gebruikt in zijn choreografieën zowel de klassieke Indiase kathakdans als hedendaagse dansstijlen. Voor Kaash (dat in het Hindi ‘als’ betekent) putte hij inspiratie uit de scheppende én vernietigende kracht van de Hindoegod Shiva. “Kaash is voor mij van het begin tot het eind een reis”, aldus Giuseppe Calabrese, danser bij Introdans. “De complexiteit inspireert me enorm. De combinatie van explosieve bewegingen met de precisie en de delicate hand- en armbewegingen uit de Kathak maakt dit ballet voor mij uitdagend en interessant.”

Nieuwe creatie van choreograaf Regina van Berkel
De Nederlandse, in Duitsland woonachtige Regina van Berkel was de afgelopen jaren al twee keer te gast bij Introdans. Voor AMAZING ASIA maakte Van Berkel voor het eerst een nieuwe creatie voor Introdans, uitgevoerd door een extra grote danserscast. De repetitieperiode bleek door de coronacrisis anders te lopen dan verwacht en zo ontstond het idee om eerst een voorstelling te maken in de Eusebiuskerk in Arnhem. sustained resonance was in september te zien. Nu heeft Van Berkel dit ballet bewerkt voor het theater. Het bekende Nederlandse Van Dingstee Kwartet verzorgt de live begeleiding waarbij de musici samen met de dansers het toneel delen. Het strijkkwartet zal onder meer composities spelen van de Chinese componist Zhou Long en de Amerikaanse componist Alan Hovhaness.

Deze voorstelling gaat in première op 23 oktober 2020 en gaat op tournee langs de Nederlandse theaters tot en met 29 januari 2021. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus danst Introdans deze voorstelling soms meerdere keren op een dag. Op deze manier zijn er voldoende kaarten beschikbaar.

Datum: 23 tot 30 oktober 2020 (op tournee t/m 29 januari 2021)
Tijd: 19 en 21.30 uur
Prijs: € 30,-
Locatie: Stadstheater Arnhem

www.introdans.nl