introdans danst de familievoorstelling kylián4all

Aanstaande zaterdag gaat het programma KYLIÁN4ALL in première. Introdans danst in deze familievoorstelling een aantal hoogtepunten uit het oeuvre van de meesterchoreograaf Jiří Kylián. Dit programma vormt een fraaie reis door de tijd en door het veelzijdige werk van de maestro: van het theatrale Trompe L'Oeil, via het humoristische Sechs Tänze, naar het wonderbaarlijke Indigo Rose. Als kers op de taart danst Introdans het uitbundige Chapeau, een première voor het gezelschap. KYLIÁN4ALL is tot en met 11 mei te zien in de Nederlandse theaters.

Reis door de tijd
Al drie keer eerder danste Introdans een programma volledig aan de meesterchoreograaf gewijd. In KYLIÁN4ALL krijgt de bezoeker een reis door de tijd van het veelzijdige en omvangrijke oeuvre van Jiří Kylián. Trompe L’Oeil is een meesterlijke, luchtige potpourri van mime-achtige scènes. In het absurdistische Sechs Tänze gezet op Mozarts Deutsche Tänze toont Kylián zich van zijn meest speelse en uitzinnige kant. Indigo Rose is een prachtig inkijkje in de nooit-aflatende inventiviteit en fantasierijkheid van Kyliáns bewegingsidioom, waarbij Kylián even makkelijk switcht tussen Bach en een lome jazzsong als tussen gestileerde balletbewegingen en staccato, soms zelfs hiphopachtige passen.

Introdans-première van Chapeau
Jiří Kyliáns Chapeau is een bruisend en feestelijk gelegenheidswerk op muziek van onder meer Prince, gemaakt voor het vijfentwintigjarige troonjubileum van koningin Beatrix in 2005. De meesterchoreograaf neemt met dit ballet ‘zijn petje af’ voor alles wat de voormalige koningin voor Nederland én de Nederlandse dans betekend heeft. Daarbij putte hij inspiratie uit haar omvangrijke hoedencollectie, waaruit in de choreografie zo’n twintig replica’s te zien zijn. Introdans voegt met Chapeau het twaalfde Kylián-ballet toe aan zijn repertoire.

Zaterdag 10 en zondag 11 mrt 2018
Tijd: 19.30 uur
Prijs: € 17
Locatie: Stadstheater Arnhem

www.stadstheater-arnhem.nl

Leave a reply