guus tangelder bigband luxor live ft de drumbassadors

Twee fenomenale drummers en een bigband! De Drumbassadors zijn gast bij Guus Tangelder Bigband. Twee kanjers uit de nationale en internationale muziekwereld, Wim de Vries en René Creemers presenteren een unieke show.

Na jaren als band- en solodrummers te hebben opgetreden bleek samen drummen nog leuker te zijn. En omdat René Creemers en Wim de Vries elkaar perfect aanvoelen en aanvullen vormen beide drummers sinds april 2000 samen de: “Drumbassadors”. Binnen een korte tijd ontstond een fantastische show die tijdens o.a. het World Drummers Festival 2002 te zien en te horen was en goed was voor uitverkochte zalen als Carré, De Doelen, Vredenburg en de Anton Philipszaal.

De muzikale achtergronden en invloeden van Wim en René lopen sterk uiteen waardoor de brede basis inmiddels is uitgegroeid tot een muzikale, creatieve en virtuoze show waar ook talrijke niet-drummers steeds van blijken te genieten.

De Drumbassadors openen het programma in Luxor Live. Wim en René gaan vervolgens individueel met de GTBB ‘aan-de-slag’! De muzikale verscheidenheid van de heren komen tot uitdrukking in de keuze van de stukken. De keuze van Wim bestaat uit moderne jazzarrangementen van Bob Brookmeijer terwijl René, de man van grooves and sounds, te horen is in Home Basie van Bob Mintzer. Speciaal voor dit concert maakt Bart Tarenskeen een arrangement op ‘Whoyouwannabe’ voor GTBB en Drumbassadors. De battle wordt compleet wanneer GTBB drummer Pieter Bast zich bij het duo voegt.

Gezien de enorme belangstelling voor dit concert wordt aangeraden tijdig te reserveren.

Zondag 7 april
Tijd: 15.00 uur
Prijs: € 12,-
Locatie: Luxor Live

www.luxorlive.nl www.guustangelder.nl www.drumbassadors.com