grootste kerstmarkt van het oosten in binnenstad arnhem

Van 7 t/m 31 december staat de Arnhemse binnenstad garant voor extra sfeer en gezelligheid. Tijdens de donkere, sprookjesachtige winterdagen zijn de ‘muze van Arnhem’ en het ‘Arnhems hertje’ boegbeeld voor de vele festiviteiten, voorstellingen en bijeenkomsten, die in en rond de binnenstad worden georganiseerd. De Grootste Kerstmarkt van het Oosten op 15 december is één van de hoogtepunten van Winter Arnhem. Maar ook de Coca Cola Kersttruck, Wintergames, stamppottenbuffet, SantaRun, meet&greet met de Kerstman, Joris’ Kerstboom, diverse Kerstconcerten en -voorstellingen, de cadeauservicewinkel en sfeervolle winterhuisjes verspreid door de binnenstad zijn opvallende programma onderdelen waarmee de Arnhemse binnenstad veel bezoekers hoopt te trekken.

Winter Arnhem is sfeer en gezelligheid
Winter Arnhem is een jaarlijks terugkerende periode, waarin allerlei evenementen rond Kerstmis, Oud&Nieuw en ‘winter’ in de binnenstad extra voor het voetlicht worden gezet. De binnenstad is sfeervol aangekleed en verlicht en op verschillende pleinen en kruispunten worden kleine en grotere evenementen georganiseerd, samen met de ondernemers. Tijdens de weekenden word je ontvangen en verrast met warme chocolademelk, glühwein en muziek op diverse locaties. Daar staan de gezellige 'winterhuisjes' waar een gastvrouw of gastheer je wegwijs maakt in de stad en wijst op leuke activiteiten en bezienswaardigheden. Op het winterterras kun je genieten van een stamppottenbuffet, kerstbrood, glühwein en natuurlijk muzikale optredens.
Per weekend wordt een thema ingevuld en activiteiten georganiseerd: een winkeliersactie, funshoppen met familie, meet&greet met de Kerstman, kerstbrood eten, kerstspellen spelen, Wintergames, oliebollen eten enz. De glühwein en chocolademelk wordt geschonken in duurzame, herbruikbare mokken, want Winter Arnhem is zoveel mogelijk groen en duurzaam!

Kerstmarkt
Op zondag 15 december 2019 verandert de binnenstad van Arnhem in een kerstparadijs tijdens de 5e editie van De Grootste Kerstmarkt van het Oosten. Van 12.00u tot 18.00u staan er meer dan 200 kramen, waar je jouw kerstinkopen kunt inslaan. Daarna kun je voor nóg meer gezellige kerstsfeer terecht op één van de horecapleinen in de stad. Bezoek aan de Grootste Kerstmarkt van het Oosten in Arnhem is gratis.

Zaterdag 7 t/m dinsdag 31 december
Tijd: diverse
Prijs: gratis
Locatie: Binnenstad Arnhem

www.winterarnhem.nl

© fotografie Chiel Eijt