flips & ribs komt naar arnhem

In meerdere steden is het al een begrip en wellicht binnenkort ook in de Binnenstad Arnhem: ‘Flips & Ribs’. Na Enschede, Hengelo, Veenendaal en Zutphen start Flips & Ribs vanaf maandag 1 maart in Arnhem. De nieuwe maaltijdservice bezorgt in Arnhem en kan ook worden afgehaald aan Jansplaats 24.

Samenwerking
Flips & Ribs Arnhem is een samenwerking tussen de eigenaren van Bar Florian en House of Billiards Arnhem. Hans-Jurgen en Joke Meurs (eigenaren House of Billiards) zijn eind vorig jaar al met Flips & Ribs gestart in Veenendaal en Zutphen. Nu slaan zij met Milan Scholten en David van Tuil (eigenaren Bar Florian) de handen ineen in Arnhem. Milan Scholten: “We kennen elkaar al heel lang, we zijn buren met onze zaken en zitten beiden in de Belangenvereniging Jansplaats. We hebben het er al vaak over gehad of we niet iets samen kunnen doen, maar het kwam er nooit van. En nu kwam het – mede door corona – ineens goed uit; we hebben tijd, dus zeiden we tegen elkaar ‘we gaat het doen’. Misschien heeft het wel zo moeten zijn.”

Milan: “In eerste instantie zijn we gaan kijken of het concept iets is wat bij ons past. Vanuit Bar Florian zijn wij altijd al bezig met smaken en hoe gerechten eruitzien. We zijn gaan proeven en waren blij verrast door de smaken! Alles wordt vers bereid, het komt niet uit een pakje en de smaken zijn goed gekozen. Elke Flip heeft zijn eigen smaak en het ziet er fris, hip en mooi uit. Het plaatje klopt gewoon.”

Onderscheidend concept
Flips & Ribs is een concept dat begin 2020 gestart is door Eetcafé bij Flip in Enschede. Vorig jaar besloten zij om hun maaltijden ook te gaan bezorgen. Na verloop van tijd kwam er een nieuw gerecht bij: krokante aardappeldippers met een topping van pulled pork, cheddarsaus, chilimayonaise, geraspte kaas en bosui. Deze ‘Flip’ werd zo goed ontvangen, dat de koks van Flip verder zijn gaan experimenteren met verschillende toppings. Dit heeft ertoe geleid dat er inmiddels zeventien verschillende Flips zijn met unieke smaken en ingrediënten. Rendang, Honey-Cajun-Chicken, Mexican Style, Saté en Arab zijn slechts een greep uit de vele varianten.

Milan: “Flips & Ribs is een uniek concept. Daarnaast onderscheidt het zich van anderen door de service die net een stapje verder gaat, zoals de persoonlijke touch bij de bezorging.” Hans-Jurgen Meurs vult aan: “Het bezorgproces wordt zoveel mogelijk persoonlijk gemaakt, vanaf het moment van bestellen tot aan het moment van uitpakken en nuttigen. Zo brengen we niet alleen de kwaliteit, maar ook de beleving bij de mensen thuis.”

Wat is een Flip?
Flips zijn krokante potato dippers met verschillende toppings, bereid met verse producten. In totaal staan er zeventien Flips op de kaart, zoals de ‘Flip Steak & Cheese’; met gebakken ossenhaaspuntjes, cheddarsaus, parmezaan, gegratineerd met jonge kaas en afgetopt met truffelmayonaise en rucola. Ook zijn er zes vegan Flips, bijvoorbeeld de ‘Red Flip’; met rodebietentapenade, walnoot, vegan cheese, gegrilde avocado en vegan knoflookcitroenmayonaise. Naast de Flips zijn er ook andere gerechten verkrijgbaar, zoals spareribs die speciaal voor Flips & Ribs worden geproduceerd. De spareribs worden geglazuurd met een huisgemaakte marinade en op een echte houtskool grill bereid. Met verder nog op houtskool gebraden chicken wings en diverse salades is er voor ieder wat wils!

Milan: “Ik denk dat we een goede aanvulling zijn op de huidige snackmarkt. Met ons ruime aanbod aan vegetarische en veganistische Flips voldoen we bovendien aan de vraag naar deze gerechten. En omdat alle smaken uniek zijn, kun je het vaker bestellen en heb je toch elke keer weer net iets anders op je bord.” Hij hoopt dat het net als pizza, shoarma en friet ‘top of mind’ wordt, het eerste dat bij mensen opkomt als ze eten bestellen. “Ik hoop dat mensen net als wij geloven in het concept en dat het wordt opgepakt, of mensen het lekker zullen vinden daar twijfel ik niet aan.” Op de vraag waarom iedereen Flips & Ribs moet gaan proberen is Milan dan ook duidelijk: “Omdat het gewoon echt goed is; er is goed over nagedacht, het ziet er goed uit, het is lekker en de prijs-kwaliteit is goed, je krijgt gewoon waar voor je geld!”

Testproevers
Op 26 en 27 februari wordt het nieuwe maaltijdconcept getest door vijftig testproevers, die zich via de Facebookpagina van Flips & Ribs Arnhem kunnen aanmelden. Vanaf 1 maart kan iedereen Flips & Ribs bestellen via www.e-food.nl.

Om de kwaliteit van de maaltijden goed bij mensen thuis te brengen, wordt in eerste instantie alleen bezorgd in een straal van 3 kilometer rondom de keuken, in de postcodegebieden 6811 t/m 6815, 6821 t/m 1628, 6832, 6833 en 6841. Natuurlijk kunnen de gerechten ook afgehaald worden aan Jansplaats 24 in Arnhem.

www.flipsandribsarnhem.nl