fijne proevers keukengadgets

1 De sauspan komt uit de elegante reeks Maitre’D-pannen van Scanpan, die modern design met klassieke Franse elegantie combineert. De pannen bestaan uit meerdere lagen aluminium, rvs en een laag koper voor een perfecte warmteverdeling. Te koop bij Het Kookeiland.

2 Mooie azijnsoorten, een sieraad op je aanrecht. Probeer deze balsamico di moscato eens uit. Een heerlijk origineel Italiaans product waar je onder andere de lekkerste dressings mee kan maken. Te koop bij Zuijders.

3 De prachtige rijstsoort vialone nano vind je van het merk gliAironi bij Zuijders op de Klarendalseweg. Ideaal voor romige risotto’s en rijstdesserts. Zo’n pak staat ook prachtig in je keuken! Te koop bij Zuijders.

4 De Masterseries-rasp van Microplane is nog zo’n topper die er beslist moet zijn in de keuken. Hij raspt Parmezaanse kaas, chocolade, gember, nootmuskaat, truffel, citrus en nog veel meer zonder problemen. Deze uitvoering met het walnoot houten handvat raadt het Kookeiland absoluut aan. Te koop bij Het Kookeiland.

5 De staafmixer van Bamix mag niet ontbreken in de keuken! De beste staafmixer ter wereld. Met zijn 17.000 toeren per minuut bij een 200-watt-motor krijgt hij alle soepen glad en is het Marloes’ (Kookeiland) meest gebruikte product in de keuken. Te koop bij Het Kookeiland.

6 Deze frisse lindehoning van imkervereniging Arnhem-Velp is zeker het proberen waard. Lichtzoet met een hintje van mint, lekker in de (linde)thee. Lindehoning schijnt rustgevend te werken dus ook geschikt voor het slapen gaan. Te koop bij bakkerij Tom van Otterloo.

7 Een te gekke combinatie: risotto met eekhoorntjesbrood. In Nederland is deze ‘porcini’ niet zo makkelijk vers te verkrijgen. Na even weken is deze mooie ‘secchi’-variant echter ook zalig en heel geschikt voor risotto’s en pasta’s. Te koop bij Zuijders.

8 Dit koksmes (15 cm) is van Kai de Shun Premier Tim Mältzer. Het Japanse 32-lagen damaststaal is extreem harden blijft zeer scherp. Het walnoten heft en het handgehamerde oppervlak maken het geheel tot een favoriet in de keuken. Te koop bij Het Kookeiland.

9 Een heel leuk Arnhems bedrijf is CaramelZ. Zelfgemaakte karamels in wel twintig smaken. Deze balsamico variant is onder andere heel lekker bij een kaasplank. Bij een grove paté is hij ook zeker origineel! Te koop bij Bakkerij Tom van Otterloo.

10 De eigenaar van CaramelZ, Constan Heestermans, weet wel raad met karamel. Met zijn boek ‘Koken met karamel hartig en zoet’, waar het water je van in de mond loopt, kun je eindeloos variëren. Te koop bij bakkerij Tom van Otterloo.

11 Naar een lekkere (betaalbare) vierge olijfolie is het even zoeken. Deze Siciliaanse van twee olijfsoorten is zeker een aanrader; zacht en vol van smaak. Heerlijk om brood in te dippen met wat zout erbij of in de dressing. Te koop bij bakkerij Tom van Otterloo.

Concept en technische realisatie: Leverne Bruins en Eva Broekema

Ezine:

Close