fashion- en design vierdaagse arnhemse stockdagen 2018

Van 21 t/m 24 juni 2018 staat Arnhem volledig in het teken van mode, product design en accessoires. Topnamen als Spijkers & Spijkers, Thijs Verhaar, Jan Boelo, Mattijs van Bergen, en Elsien Gringhuis verkopen er samen met vele anderen hun stock en samples. De Eusebiuskerk is dit jaar het epicentrum met een gigantische pop-up store voor 77 labels. Ook de deelnemende winkels in het centrum en het Modekwartier zoals Humanoid, Jones Arnhem, Loft, Meijer + Floor, Lenneke Wispelwey, Trix & Rees en Fred de la Bretonière openen hun voorraadkasten. Duik vintage parels op, scoor eindelijk dat designerstuk en vindt single unique pieces van jong ontwerp talent.

Highlights
Couturier en ontwerper Mattijs van Bergen, bekend van de monumentale 16 meter tellende diameter regenboogjurk, zal stock verkopen uit zijn prêt-à-porter collecties in de Eusebiuskerk. Keramiek van de internationaal befaamde ontwerpster Lenneke Wispelweij is te bewonderen en te koop in haar atelier in het Modekwartier. Pionier in retail en curated store Jones Arnhem maakt een statement voor duurzaamheid met de actie 2ND Life in de winkel in het centrum van Arnhem. Vintage stukken met een betaalbare prijs van ontwerpers als Margiela en Dries van Noten wachten bij Jones Arnhem op een nieuwe liefhebbende eigenaar. Ook in het centrum te vinden zijn de sieradenontwerpers Minouche en Rûne, die matchmakers zijn tijdens de Stockdagen. Zij zoeken nieuwe eigenaren voor vergeten juwelen die mensen daar kunnen verkopen.

De locaties: waar je moet zijn?

Maar liefst 116 ontwerpers, winkels, ateliers en aanstormende talenten zetten hun voorraadkasten open. Ze zijn te vinden op deze drie locaties:

Eusebiuskerk
De reuze pop-up store hartje Arnhem. Deelnemers op deze locatie zijn o.a. Jan Boelo (mode), Nous Avons (mode), Ping & Moos (interieur), Mattijs van Bergen (mode), Ree Projects (tassen), Charlotte Wooning (sieraden), Ceramic Design (product), Dutchess (mode), Hella (product) by Sanne Jansen (mode), Mariëtte Wolbert (textiel, interieur), Olga Korstanje (tassen & accessoires), Rianne de Witte (fashion), Philomijn (tassen en accessoires), Studio Elsien Gringhuis (mode) en Atelier Boelhouwer (accessoires) en Jetpaq (kinderkleding).

Centrum
Succesvolle oud ArtEZ studenten die groot werden in Arnhem, winkeliers die hun vleugels hebben uitgeslagen naar modestad Arnhem en lokale mode- en design stores. Deelnemers zijn o.a.: Jones Arnhem (mode), Spijkers & Spijkers (mode), Minouche en Rûne (sieraden), By Maeve(mode), Fred de la Bretonière (schoenen en tassen), Trix en Rees (mode), Humanoid (mode), Eems (interieur), Meijer + Floor (interieur), Sylver (mode) en tous les chéris (babykleding).

Modekwartier
Het Modekwartier in Klarendal is een creatieve wijk met een grote concentratie werkplaatsen, studio’s, galerieën, restaurants en showrooms. Deelnemers zijn o.a.: Style&Sell (bijzondere left-overs van fashions shoots en –shows), Studio Lenneke Wispelweij (keramiek), Weefatelier Sjofoel, Uitgeverij Loopvis (boeken en papierwaren), en Merel de Mode (kinder- en babykleding).

Openingstijden:

Donderdag 21 juni: 10 - 21 uur
Vrijdag 22 juni: 10 - 18 uur
Zaterdag 23 juni: 10 - 17 uur
Zondag 24 juni: 12 - 17 uur

www.arnhemsestockdagen.nl

© foto eva broekema