expositie karolien van mensvoort in zocherlounge bloemendaal

‘Ik vind het fijn om me te omringen met mooie dingen en ik wil dat ook voor anderen doen. Textiel is het uitgesproken materiaal daarvoor. Een huis een veilig en warm gevoel geven met een wollen plaid, een eenvoudige outfit bijzonder maken met een shawl... De aanwezigheid van textiel heeft een verzachtende werking. Al tijdens het proces van ontwerpen, creëren en toepassen, ervaar ik het harmoniserende en kalmerende effect van textiel.’

Het maakproces
Van Mensvoort wisselt handwerk af met digitaal werk. Ze kan urenlang op de computer bezig zijn met dessins, maar wil daarna weer met de hand werken. Niet alleen handwerk en digitaal werk worden gecombineerd, ook handgeweven en -gebreid en industrieel geweven en gebreid worden afgewisseld en samengebracht. Soms werkt ze daarvoor samen met ambachtslieden van het Nederlands Textielmuseum in Tilburg ‘Mijn werk is een verlengstuk van wie ik ben en hoe ik leef. Het ontstaat van binnenuit, vanuit de behoefte die bepaalde fasen en situaties in mijn leven oproepen. Alles gaat proefondervindelijk. Uit mijn bestaande werk, dus alles wat er om me heen ligt, ontstaat weer nieuw werk.’

Zaterdag 6 november tot en met 19 december 2021
Tijd: 13 tot 17 uur (weekends)
Prijs: € -
Locatie: Zocherlaan 1, Bloemendaal

Welkom in de Zocherlounge