dutch whisky festival arnhem prolongeert in stadstheater

Het is 14 september, Eigen! Arnhem neemt in een zonovergoten Arnhem een kijkje bij het tweede Dutch Whisky Festival. Vorig jaar was het festival in de Stadsvilla, dit jaar strijkt het neer in het Stadstheater.

Direct na binnenkomst moeten we ‘aan het werk’, we hebben een speedtasting van Glenfiddich merkambassadeur Tony van Rooijen geboekt. We proeven 3 speciale bottelingen, dit begint goed!

Na de speedtasting nemen we de tijd om eens rustig rond te kijken. We zien veel echte liefhebbers die verlekkerd als kleine kinderen de bijzondere flessen aan het bekijken én proeven zijn. Ook zien we  een aantal bekende standhouders zoals Werry van Sugar Hill, Ronald van wijnkoperij Yves Boode en Bart van de Eaglesburn distillery. Er zijn 18 standhouders met ieder een andere specialisatie qua smaken en herkomst van de whisky’s. Er zijn gratis samples te proberen, maar er zijn ook halve ‘drams’ (1cl) verkrijgbaar van wel € 90,-.

Wij proeven onder meer een Amerikaanse bourbon uit 1969, een Japanse whisky met Sherryfinish en uiteraard diverse Schotse single malts. Langzaam maar zeker verandert het doorgaans wat 'stijve' Stadstheater in een gezellige kroeg waar inmiddels iedereen een kenner is. Volgend jaar zijn we er weer bij!

www.dutchwhiskyfestival.nl