dubbelconcert ‘cloudfish’ en ‘penguins too’ in de kapel ellecom

Op zondagmiddag 29 september vind er een bijzonder dubbelconcert in de Kapel Ellecom.

Cloudfish
Hartog Eysman en Jasper le Clercq vormen met Cloudfish een uniek duo van zang en viool. Ze spelen een bijzondere combinatie van eigen nummers en vrije improvisatie. De songs worden nooit op dezelfde manier gespeeld. Iedere versie is een nieuwe verkenning van het materiaal. Daardoor is er altijd een elektrisch geladen spanning voelbaar.

Penguins Too
Michiel Braam (piano) en Frank Nielander (saxen, viool) vormen met Penguins Too een duo met de roots diep in de jazzgeschiedenis. Al sinds hun afstuderen in de jaren ’80 aan het Arnhems conservatorium zijn zij te bewonderen op binnen en buitenlandse podia. Braam, winnaar van de Boy Edgarprijs, musicus pur sang en componist met een grote staat van dienst is een duizendpoot die zich moeiteloos beweegt van jazz- en improvisatie-muziek naar Cubaanse Danzon, Nielander, behalve als jazzmusicus ook gelouterd in de popmuziek en (net als Boy Edgar) is tevens werkzaam als arts. Samen vormen zij een naadloos op elkaar ingespeeld duo, met altijd verrassende concerten. Dit jaar gebaseerd op muziek uit crimi’s en films, te vinden op hun veel geprezen cd ‘Crime’

Als ‘derde set’ voegen de twee duo’s zich samen tot een uniek jazz- en improvisatie-ensemble hetgeen zal uitmonden in een verrassende muzikale apotheose.

Zondag 29 september
Tijd: 15.00 uur (inloop 14.30 uur)
Prijs: € 12 (studenten € 10)
Locatie: Zutphensestraatweg 1 Ellecom

www.guustangelder.nl