dino kids vertoont nieuwste videoclip in focus filmtheater

Een plek die voldoet aan alle voorwaarden om opgeslokt te worden door muziek en beeld.

De Arnhemse band Dino Kids heeft voor het bekijken en beluisteren van hun nieuwste muziekvideo, een eenpersoonsbioscoop gemaakt. In de Dino Kino kan je gedurende vier minuten, afgezonderd van de buitenwereld, volledig opgaan in de beelden en de muziek van de laatste clip "Frances and Sophie". Die enkel hier te bekijken valt, de video komt niet op YouTube en de muziek niet op Spotify.

Tijdens de Arnhemse Uitnacht op 3 september zal deze unieke presentatie buiten bij het Focus Filmtheater in première gaan.

De luisteraar laten verdwijnen in dat wat de muziek met hem doet, dat is het hoogste doel van de Arnhemse band Dino Kids.

De instrumentale surf band bracht hun eerste vinylplaat "Television" uit in 2019 met een optreden in de zaal 2 van het Focus Filmtheater Arnhem. De visuals op het grote filmdoek, galmende gitaren en verrassende filmsoundbites gaven je een bijzondere bioscoopervaring met livemuziek. Er volgden vele optredens door het hele land tot Corona daar een eind aan maakte. De band moest op zoek naar een andere manier om de Dino Kids ervaring te delen met het publiek en ging zich richten op het produceren van video's. De ene na de ander video op YouTube volgde met dansende handen en kleurrijke beelden. Maar internet bleek niet het geschikte medium voor de Dino Kids.

Ondanks de mooie resultaten, is het online bekijken van een clip vaak een wat haastige, oppervlakkige beleving. Eigenlijk wil je dat degene die je video bekijkt de rust en de tijd heeft om zich mee te laten voeren door de muziek en de beelden. Een klein telefoonscherm, het knarsende geluid uit een laptop, de binnenkomende appjes of schreeuwende tabbladen zijn dan niet bevorderlijk.

De band vond dat ze het publiek een plek moesten aanbieden waar men door NIETS wordt afgeleid en zodoende helemaal kan opgaan in beeld en muziek. Wat dacht je van een exclusieve mobiele eenmansbioscoop!

Met hulp van de Stroomversneller Arnhem is de Dino Kino tot stand gekomen.

Het interieur van de 2 bij 2 meter bioscoop bestaat, naast de videoapparatuur, uit een bioscoopstoel, een koptelefoon en een grote rode knop waarmee de vier minuten durende video gestart kan worden.

www.dinokidsmusic.com.