casa en museum arnhem presenteren ism kloosterkino city cinema

CASA en Museum Arnhem presenteren in samenwerking met KloosterKino CITY CINEMA, een serie van korte animatiefilms over samenleven in de stad. Aanleiding hiervoor is zowel het CASA-jaarthema De Gedeelde Stad, als de expositie City Life. Mensen en de Urbane Realiteit die vanwege de crisismaatregelen tot eind mei niet te bezichtigen is. Daarom trakteren CASA en Museum Arnhem iedere vrijdag om 12.00 uur op een animated short!

De eerste in deze reeks wordt vandaag gelanceerd: Ghost Cell. De stad als organisme is een bekende metafoor; deze duistere Franse animatie toont Parijs letterlijk als een lichaam met bloedbanen en cellen. Post-apocalyptisch en poëtisch tegelijkertijd. Een schitterende spookstad vol mensen verbonden met elkaar door spinrag. Hierna volgen wekelijks korte animatiefilms over (samen)leven in de stad; over drukte, chaos, vervreemding en verveling, maar ook over schoonheid, verlangen en verbinding. Want uiteindelijk is de stad dat wat al zijn bewoners met elkaar delen.

De Gedeelde Stad
In het kader van het jaarthema De Gedeelde Stad richt het Arnhems architectuurcentrum CASA zich in 2020 op de stedelijke en sociale tweedeling in Arnhem. Hierbij wil CASA niet alleen de uitdagingen en kansen op dat gebied in kaart brengen, maar ook de kloof voorbij op zoek naar wat de stad verbindt.
Ook CASA heeft alle publieke activiteiten af- of uitgesteld. Momenteel zijn we bezig ons programma in digitale vorm te presenteren op www.casa-arnhem.nl en onze sociale kanalen. Zo is de geannuleerde CASA-actueel Go West vertaald naar een filmtrilogie: Het Dorp, De Koepel & De Beek met projectpresentaties op locatie.

Expositie City Life in De Kerk
CITY CINEMA is door CASA en Museum samengesteld naar aanleiding van de expositie City Life in De Kerk van Museum Arnhem, die gecureerd is door curator Manon Braat. Internationale kunstenaars verbeelden uiteenlopende aspecten van en perspectieven op leven en overleven in de steeds groter wordende steden. De Kerk opent op woensdag 3 juni zijn deuren weer na een sluiting van bijna drie maanden door corona. Er worden maatregelen getroffen zodat bezoekers de expositie op een veilige manier kunnen bekijken. De tentoonstelling is verlengd tot en met 23 augustus. Kijk voor meer informatie op de website van Museum Arnhem.

Datum: vanaf 15 mei op vrijdagen
Tijd: 12.00
Locatie:
Prijs: gratis

www.casa-arnhem.nl en www.museumarnhem.nl