boekhandel hijman ongerijmd arnhem bestaat 125 jaar

Boekhandel Hijman heeft een lange traditie in de Arnhemse samenleving. Het is een bewogen geschiedenis die wordt getekend door de oorlog. Het is ook een mooi verhaal van liefde voor boeken en nieuwe literatuur, en van grote betrokkenheid van klanten, schrijvers en medewerkers bij hun boekhandel. De boekhandel wordt door velen gezien als een plaats van ontmoetingen.

Wij vieren het jubileum een jaar lang met bijzondere projecten, speciale uitgaven en feestelijke lezersacties.

Lezersoproep! Vereeuwig je favoriete boek of personage in een kunstwerk.

We starten het jubileumjaar met een bijzonder project. Dit doen we samen met de Arnhemse kunstenares Tatjana Kiriënko. Zij bedacht Gordijnkunst: glas- in-lood in textiel. Zij maakt voor de ramen van onze salon prachtig vormgegeven gordijnen. De afbeeldingen op die gordijnen ontwerpt Tatjana naar aanleiding van beelden die ze van lezers gekregen heeft. Die lezers zijn mensen die boeken en literatuur èn onze winkel een warm hart toedragen.

We vragen iedereen om het beeld dat een favoriet boek, of een favoriete scène of een onvergetelijk personage bij je oproept. Vertel ons wat je ziet als je aan je favoriete personage denkt, of aan die ene prachtige scene in je favoriete boek.

Stuur het per mail naar: hijman125jaar@hijmanongerijmd.nl of gebruik het invulformulier in de winkel. Vervolgens wordt je beeld door Tatjana bewerkt en in de gordijnen verwerkt.

www.hijmanongerijmd.nl/125jaar