boekdelen troost, bemoedigt en verlaagt drempels om te rouwen

Wat als je wereld stil komt te staan als je een ingrijpend verlies meemaakt? Hoe kom je weer in beweging, welke stappen zet je? Er bestaat geen handleiding voor rouw. Wel handreikingen. Je verhaal doen is daarin een belangrijke. Dan wel door het op te schrijven, dan wel door het met anderen te delen. Maar het lastige is, is dat de ander het vaak moeilijk vindt die eerste stap naar jou te zetten. Niet weten wat te zeggen, niet weten wanneer je weer toe bent aan contact. BoekDelen biedt uitkomst.

Tijdens haar eigen rouwproces heeft grafisch kunstenaar Annita van Betuw ervaren dat het helpt om je verhaal te kunnen doen. Ze vertaalde dit naar een uniek creatief concept:  een tweedelig boek waarin je èn je verhaal op kunt schrijven in het rijk geïllustreerde 'Boek'-deel en waarin je in het 'Delen'-deel ansichtkaarten vindt om als een seintje te versturen naar de ander, om aan te geven dat je weer toe bent aan contact. Op die manier verlaagt BoekDelen drempels om nieuwe stappen te zetten in het rouwproces. Daarmee is het boek zowel waardevol om te krijgen als om te geven.

Crowdfunding
Na een periode van ontwerpen en illustreren, is het boek klaar om naar de drukker te gaan. BoekDelen verdient mooie materialen en vraagt om een bijzondere bindtechniek. Dat maakt de productie kostbaar.

Om er toch voor te zorgen dat het unieke concept in productie kan gaan, is Annita een crowdfundingscampagne gestart: https://www.voordekunst.nl/projecten/10611-boekdelen.

De actie loopt tot 19 november 2020.

www.vanbetuwgrafischontwerp.nl