bijzondere expositie en rondleidingen in koepelgevangenis arnhem

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er veel gebeurt in en rondom de Koepelgevangenis in Arnhem. Comité Koepel40-45 in samenwerking met Prison Experience een bijzonder evenement.

Koepel 40-45
Tijdens het evenement Koepel 40-45 is er in de Koepelgevangenis van Arnhem een bijzondere expositie die je terugbrengt naar de jaren 1940 t/m 1945. In de Koepel wordt film- en fotomateriaal en oude kleding, voorwerpen en legervoertuigen ten toon gesteld.

Rondleidingen
De rondleidingen worden gegeven door oud bewaarders van PI de Berg. Zij brengen je langs alle plekken die tijden de 2e wereldoorlog een grote rol hebben gespeeld. Zij laten je de nog altijd zichtbare oorlogsschade zien en je kunt luisteren naar de vele oude verhalen. Ook de jaren ná de oorlog zullen besproken worden. Deze rondleidingen zijn uniek; de verhalen die tijdens dit evenement worden verteld komen tijdens andere rondleidingen niet uitgebreid aan bod.

Iedereen welkom
Zowel de expositie als de rondleiding zullen interessant zijn voor zowel volwassenen als kinderen. Comité Koepel40-45 laat kinderen die dagen spelenderwijs kennis maken met het verleden. Kinderen t/m 8 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van tenminste één volwassene.

Tijdgebonden entree ticket
Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om dit evenement te bezoeken heeft Comité Koepel40-45 er voor gekozen om te werken in tijdsblokken van twee uur. Je koopt een tijdsgebonden entree ticket.

4,5 en 6 mei 2018
Prijs: € 7,50 (expositie) € 15 (expositie+rondleiding)

https://koepel40-45.nl/tickets

Leave a reply