avontuurlijk muziektheater arnhem op broekse toplocaties

Al wandelend door ’t Broek ben je van 15 t/m 17 november getuige van muzikaal theater op vijf toplocaties: Muziektheater De Plaats speelt wijktheatervoorstelling De Arnhemse Broek #2. In elk tijdelijk theater speelt minstens één buurtbewoner, orkest, band of koor de sterren van de Broekse hemel.

Alle scènes in de grondverf
Regisseur Nicole Vervloed liet zich inspireren door het wekelijkse naaiatelier in wijkcentrum Symfonie. Samen met muzikanten van het Wereldmuziek Orkest en deelnemers van het naaiatelier, componeert zij een ‘Symfonie van het naaien’.

Op de binnenplaats van de Modevakopleiding Hermsen, Janssen & Schuurman was regisseur Yvonne Laan gefascineerd door een wonderlijk gebied met een waslijntje en ontmoetingen. Samen met de SRV wagen De Blauwe Tomaat, de Stadscompagnie en de spelers wordt aan een sprookjesachtige scène gewerkt.

Woningen van Volkshuisvesting die nog zo veel mogelijk in originele staat verkeerden, zochten huurders die terug in de tijd wilden leven. Aan de Johan de Wittlaan stuurt regisseur Sanne Arbouw vanuit bijzondere hoekjes in de Museumwoning de huurder, spelers en muzikanten ‘back to the fifties’.

Het Toon Hermans Huis is een ontmoetingsplaats voor iedereen die geraakt is door kanker mét een koor. Regisseur Sabine van Boven verwerkte verhalen en gedichten tot een fictief dagboek. Koor Zingen Voor Je Leven en spelers zetten dit samen neer.

In voormalig buurthuis de Paperclip op het Van Verschuerplein proberen jongeren met problemen verder te komen in de maatschappij. Regisseur Floris Rijsdam pakt de thematiek op met twee spelers, hond Hugo én gitarist Raviv van band Mixfits.

Meer dan scènes
Elke dag start de muziektheaterroute vanaf De Plaats aan de Van Oldenbarneveldtstraat met een heuse ‘Broek Blues’, gecomponeerd door wijkbewoner Florian Slangen en gebaseerd op steekwoorden uit monden van bewoners over hun wijk, zoals drassig land en Vitesse.

Humoristisch, serieus, spannend, ongemakkelijk, meesterlijk en afwisselend: benieuwd naar het uiteindelijke resultaat? Kom dan naar een van de voorstellingen op 15, 16 of 17 november! Bestel je kaartjes via theaterdeplaats.nl.

Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 november
Tijd: 19.30 uur (vr&za) en 14 uur (zo)
Prijs: € 10 (Bewoners van Het Broek € 5, GelrePashouders € 2,50)
Locatie: Van Oldenbarneveldtstraat, Arnhem

www.theaterdeplaats.nl

© fotografie Zefanja Hoogers