artie farty lanceert #viralartkids: creatieve ideeën voor thuisblijfouders

Artie Farty, een creatief platform van Nicoline van Slingelandt, deelt extra inspiratie voor kleine kunstenaars en hun ouders tijdens de coronacrisis. Nu in Vlaanderen en Nederland de scholen dicht zijn, vragen ouders zich af hoe ze hun kinderen kunnen bezighouden. Artie Farty biedt die ouders een helpende hand met een gratis dagelijkse inspiratiemail vol knutselideeën en de speciale hashtag #viralartkids.

Medicijn tegen verveling
“Kinderen leren door te spelen. We hoeven niet bang te zijn dat ze achterstand oplopen, maar we kunnen ze wél inspirerende activiteiten aanbieden. Ik ben geen dokter, maar de creatieve tips van Artie Farty werken denk ik prima als medicijn tegen verveling,” aldus Van Slingelandt. “Iedereen kan zijn creaties online delen met #viralartkids, zo kunnen we hopelijk met zijn allen wat positiefs brengen in deze onzekere tijden.”

Knutselboeken
Naast het online platform zijn er ook twee knutselboeken: Artie Farty, met meer achtergrond over kunstenaars en kunst kijken en Artie Farty LAB, een receptenboek voor knutselmaterialen. De recepten die in Artie Farty LAB verzameld zijn, variëren van brooddeeg tot nepsneeuw en van stoepkrijtverf tot nagellakmarmer. Veel recepten zijn te maken met ingrediënten die - ook nu - gewoon in de supermarkt te vinden zijn, zoals bloem, water, olie, zout en kleurstof. Het doel van Artie Farty is om zowel volwassenen als kinderen te laten zien dat knutselen leuk en leerzaam is en kunst een grote inspiratiebron.

www.artiefarty.nl