arnhemse iconen slaan handen ineen

Musis & Stadstheater schenkt vanaf het nieuwe culturele seizoen wijnen van Robbers & van den Hoogen

De oudste actieve concertzaal van Nederland slaat de handen ineen met één van de oudste wijnhuizen van Nederland. Vanaf september schenkt Musis & Stadstheater een biologische rode en witte wijn van hofleverancier Robbers & van den Hoogen.

Robbers & van den Hoogen is met haar historie sinds 1842 één van de oudste wijnhuizen die Nederland rijk is. Musis is in 1847 geopend en is daarmee de oudst actieve concertzaal van Nederland. ‘Het is niet meer dan logisch dat onze huizen elkaar gevonden hebben en wij vanaf september twee prachtige nieuwe, biologische wijnen serveren. Bezoekers van Voorspel konden afgelopen zondag de wijnen al voorproeven en de reacties waren lovend! - Hans Verbugt, directeur van Musis & Stadstheater.

De wijnen
De wijnen die geserveerd worden komen van het wijnhuis Heritage by Claude Vialade uit de regio Lanqueoc- Rousillion. De witte wijn is ontstaan uit een assemblage van de druivenrassen Verdejo en Sauvignon Blanc. De rode wijn is een assemblage van de druivenrassen Merlot en Carignan. In de wijngaarden worden de druivenstokken op organische wijze bewerkt en verzorgd.

Musis & Stadstheater
Musis & Stadstheater Arnhem verbindt Arnhem met de rijkdom van kunst en cultuur, want cultuur maakt gelukkig! In onze twee huizen vertellen wij al meer dan 150 jaar oude en nieuwe verhalen: door muziek, theater en dans. We koesteren onze geschiedenis: Musis is de oudste actieve concertzaal van Nederland. We omarmen ook het nieuwe, actuele en diverse programma, gemaakt door gevestigde en jonge creatieve makers. Kunst en cultuur zijn altijd in beweging, daarom verleggen ook wij voortduren onze grenzen. Zo formuleren kunst en cultuur in onze huizen een antwoord op de actualiteit. Musis & Stadstheater verbindt zich met thuisstad Arnhem door bijzondere samenwerkingen die leiden tot een breed programma voor een breed publiek.

Robbers & van den Hoogen
Authentieke stijl en traditie worden gecombineerd met een moderne bedrijfsvoering, waarbij belangrijke waarden behouden blijven. Robbers & van den Hoogen onderscheidt zich door veelzijdigheid, kennis en kwaliteit en mag zich sinds 1992 met trots Hofleverancier noemen. De belangrijkste kernwaarde van het bedrijf is persoonlijke aandacht, een sleutelelement voor duurzame relaties. Interesse, respect, vertrouwen en waardering zijn van groot belang bij het onderhouden van deze aandacht. Al deze waarden neemt Robbers & van den Hoogen al 177 jaar mee in haar bedrijfsvoering, waarbij zij met de tijd meegaat en continu blijft vernieuwen. Om hier nog meer invulling aan te geven, wordt de locatie aan de Velperweg grondig verbouwd, opnieuw ingericht en vormgegeven.

www.robbersenvandenhoogen.nl en www.musisenstadstheater.nl

© fotografie Rob Voss