arnhems luiletterland drie wandelingen door het literaire landschap van arnhem

Op 14 mei verschijnt bij uitgeverij Kontrast ‘Arnhems Luiletterland. Drie wandelingen door het literaire landschap van Arnhem’. Schrijver en wandelaar Wim Huijser neemt de lezer mee op een tocht door de Arnhemse literatuur, die zowel vanuit de luie stoel als al wandelend in drie routes door de stad kan worden beleefd.

Zeker in deze tijd ervaren steeds meer mensen het genoegen van wandelen, met name in de eigen woon- en leefomgeving. Helemaal als ze daarmee dicht bij huis iets ‘nieuws’ ontdekken. Lezen over vertrouwde plekken kan stimuleren om met andere ogen naar de eigen stad te kijken.

Schrijver-wandelaar Wim Huijser ontwierp samen met routemaker Rob Wolfs een drietal wandelingen door de parken en de binnenstad van Arnhem, langs 21 locaties die verwijzen naar het werk van bekende, maar deels ook vergeten, Arnhemse auteurs – en auteurs die óver Arnhem hebben geschreven. Zo volgen we het spoor van Thomas Rosenboom en de auteur van de Pim Pandoer-reeks Carel Beke door Park Sonsbeek, dwalen we in het Gravinnenbos van Jean Dulieu op zoek naar Paulus de Boskabouter, lopen we aan de hand van Koos van Zomeren over de Middenweg in de Geitenkamp, wandelen we met Jan Siebelink door de Zijpsepoort de stad in, en zoeken we daarna net als Felicita Vos weer de vrijheid en stilte van Arnhems groene zone.

‘Arnhems Luiletterland’ is voorzien van drie routebeschrijvingen en routekaarten en geïllustreerd met meer dan vijftig historische foto’s en ansichtkaarten. Andere auteurs die in het boek aan bod komen zijn onder anderen Jacob van Lennep, Reinier van Genderen Stort, Maria Dermoût, Nel Benschop, C. Buddingh’, Peter van Straaten, Johnny van Doorn, Tom van Deel, Herman Koch, J.J. Voskuil, Thomas Verbogt, Marcel van Roosmalen, Ed Bruinvis en Remco Kock. De uitgave is vanaf 14 mei voor €9,99 verkrijgbaar via de (online) boekhandel.

Wandel-lezingen
Als de omstandigheden het toelaten, neemt Wim Huijser deze zomer wandelaars mee op de drie routes. Deze wandeling-lezingen worden georganiseerd in samenwerking met Rozet en boekhandel Het Colofon.

www.uitgeverijkontrast.nl