2e arnhemse uitnacht breekt alle records

Publiek trotseert het winterweer en bezoekt het uitgebreide programma

De 2e Arnhemse Uitnacht startte gisteravond in de Stadshuishal met een statement van het Cultuur Netwerk Arnhem (CNA). Na een totale donkerslag was de stem van acteur Peter Bolhuis te horen in een tekst van Jibbe Willems. Onder de titel ‘Arnhem: De Gelukkigste Stad op Aarde.’ benadrukte CNA, initiatiefnemer van de Arnhemse Uitnacht, hoe kunst en cultuur bijdragen aan het verhogen van het Bruto Arnhems Geluk. Vervolgens reikte wethouder Hans de Vroome de Cultuurprijs Arnhem uit aan Louise te Poele. Vanwege een stroomstoring en regen verviel de openingsact van Symphony of Fire op de Markt. Intussen was het programma in de cultuurhuizen en in de stad in volle gang. Ondanks het koude winterweer bezocht het publiek de Arnhemse Uitnacht zeer goed: de eerste telling komt uit op 9.000 bezoeken. Dat is bijna twee keer zoveel als bij de 1e editie in 2018.

Louise te Poele wint Cultuurprijs Arnhem
Wethouder Hans de Vroome reikte bij de start van de Arnhemse Uitnacht de Cultuurprijs Arnhem uit aan Louise te Poele. Juryvoorzitter Eve Hopkins prees beeldend kunstenaar Te Poele vanwege haar groot gevoel voor styling en haar fascinerende spel met licht en materie. Te Poele ontving een cheque van vijfduizend euro. Tevens genomineerd waren KunstLAB en Mensen Zeggen Dingen.

2e Arnhemse Uitnacht: meer deelnemers, meer locaties
Tijdens de 2e Arnhemse Uitnacht brachten meer dan tweehonderd culturele instellingen, organisaties, liefhebbers, makers en artiesten kunst en cultuur in de cultuurhuizen en in de stad. Op onverwachte plekken in horecazaken en bij winkeliers waren er creatieve workshops te volgen. Bij de 1e editie in 2018 telde de organisatie nog 80 deelnemers, nu ruim 200. Waar het bij Toneelgroep Oostpool in 2018 druk was in eigen huis, was dat nu ook het geval met een grotere capaciteit in Stadstheater Arnhem. Rozet werd ook nu weer druk bezocht: op alle verdiepingen waren meerdere optredens, lezingen en acts te bezoeken voor jong en oud. Het culturele programma in Focus Filmtheater was uitverkocht en Luxor Live was overvol. Nieuw waren de workshops bij ondernemers en het Uitmenu in de horeca. Beeldende Kunst Arnhem en Museum Arnhem verwelkomden bezoekers in de stad en in de Walburgiskerk.

De volgende editie van de Arnhemse Uitnacht staat gepland op vrijdag 24 januari 2020.

De podcast ‘Arnhem: De Gelukkigste Stad op Aarde.’ is te beluisteren via www.facebook.com/arnhemseuitnacht

www.arnhemseuitnacht.nl