boekpresentatie arnhem gezien door crone bij hijman ongerijmd

Zaterdag 14 april verschijnt een bijzonder boekje over het naoorlogse Arnhem, ‘Arnhem gezien door Crone’. Arnhemmer en Arnhem-Direct blogger Kees Crone neemt de lezer mee naar plekken en gebouwen die het gezicht van Arnhem vroeger - en vaak nog steeds - bepalen. Het boek wordt zaterdagmorgen 14 april, 11.00 uur bij boekhandel Hijman Ongerijmd gepresenteerd; daarna ligt het in de winkels.

Naoorlogs beeld
Beeldmateriaal over Arnhems vroegere tijden is in archieven volop voorhanden. Bekend zijn de ansichtkaartboekjes over het Arnhem van vóór de Tweede Wereldoorlog. Beeld en tekst in Arnhem gezien door Crone ademen andere sferen uit: die van heimwee naar vervlogen tijden. In het boek worden niet de geijkte Arnhemse hoogtepunten belicht zoals in doorsnee VVV-publicaties. De publicatie bevat een selectie uit blogposts die eerder op Arnhem-Direct verschenen. In deze luchtige bundel dateert alle beeld van 1945 of later. Het laat plekken en gebouwen zien die het gezicht van Arnhem vroeger - en vaak nog steeds - bepalen.

Mogelijk dankzij Arnhemse sponsoren
Een boek uitbrengen met veel beeldmateriaal vraagt een grote investering. Auteur Kees Crone en uitgever Theo Beneder van Hijman Ongerijmd riepen de hulp in van Arnhemse bedrijven, in het bijzonder die bedrijven die ook in tekst en beeld in het boek staan. Bijna 20 bedrijven sponsorden het boek met een advertentie of naamsvermelding. Hiermee werd meteen een oude traditie van vroeger in ere hersteld. Theo Beneder: “Het was vroeger gebruikelijk om in ansichtkaartboekjes advertenties op te nemen. Misschien was dat alleen uit financiële noodzaak, maar als je zo’n boekje vandaag de dag leest, geeft dat een extra mooi tijdsbeeld”. Kees Crone voegt hieraan nog toe: “We waren blij verrast over het grote enthousiasme van Arnhemse bedrijven. En de vormgever heeft er een aantrekkelijk geheel van weten te maken”.

Presentatie
Zaterdagmorgen 14 april wordt het boek feestelijk gepresenteerd bij boekhandel Hijman Ongerijmd. Die datum is niet voor niets gekozen. Het is die dag Independent Bookstore Day, de dag van de zelfstandige boekhandel. Die wordt ook bij Hijman Ongerijmd groot gevierd. Theo Beneder van Hijman Ongerijmd: “Dit is een goed voorbeeld van de extra’s die een zelfstandige boekhandel in het Arnhemse kan betekenen. Toen Kees Crone met dit geweldige idee bij ons aanklopte zijn we meteen aan de slag gegaan.”.
Geboren en getogen Arnhemmer Bob Roelofs schreef de tekst voor de achterkant van het boek. Hij zal tijdens de presentatie ook het woord voeren. ‘Arnhem gezien door Crone’ is uitgegeven door Hijman Ongerijmd en zal bij verschillende Arnhemse boekhandels voor € 15,00 te koop zijn.

“Met dit boek voegt Kees Crone een nieuw hoofdstuk toe aan de Arnhemse geschiedenis. Zijn bijdrages op Arnhem-Direct.nl werden veelvuldig aangeklikt, een boek was dan ook dé logische stap.
Arnhem gezien door Crone leest als een trein. Het is een feest van herkenning, verrijkt met prachtige weetjes. Ik durf, on-Arnhems, te stellen: dit boek mag in geen enkele Arnhemse boekenkast ontbreken!” - Bob Roelofs -

Zaterdag 14 april
Tijd: 11 uur
Prijs: gratis
Locatie: Boekhandel Hijman Ongerijmd

www.hijmanongerijmd.nl

fotografie © rené wouters

Leave a reply